ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΕΣΧΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Επιτέλους!
 Ο Covid αυτή τη φορά δε μας περιόρισε και πραγματοποιήσαμε την πολυπόθητη, πολυήμερη φωτογραφική εξόρμηση της «Λέσχης Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς». Με τη συνδρομή του τουριστικού γραφείου LAGGARISTOURS, περιπλανηθήκαμε και φωτογραφίσαμε πολλά μέρη.

Διασχίσαμε δρόμους όπου το τοπίο σού έκοβε την ανάσα με την άγρια ομορφιά του. Περάσαμε από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με το κάστρο δίπλα στη θάλασσα, την Πρέβεζα και καταλήξαμε στην Ηγουμενίτσα, για να πάρουμε το πλοίο για την Κέρκυρα. Ακόμα και μέσα από το καράβι, η Κέρκυρα μάς έδειξε τις ομορφιές της : το επιβλητικό φρούριο (παλιό και νέο) με τον φάρο και το ρολόι. Στη συνέχεια, το Κανόνι, την Παναγιά Βλαχερνών και το Ποντικονήσι, το Μον Ρεπό, την πλατεία Σπιανάδα και τον πεζόδρομο Λιστόν, τις επαύλεις και το ανάκτορο που στις μέρες μας στεγάζει το Ασιατικό μουσείο. Τέλος, έντονα συναισθήματα μάς δημιούργησε η περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος με τη συνοδεία δεκαεννέα φιλαρμονικών μέσα στα καντούνια.
 

Η πορεία για τον δεύτερο σταθμό μας,  τα Ιωάννινα, μάς έδειξε και άλλες ομορφιές. Θαυμάσαμε τα Σύβοτα με τις υπέροχες παραλίες και τη γραφική Πάργα. Μάς εντυπωσίασαν οι μαγευτικές Πηγές του Αχέροντα με τα νερά να ξεχύνονται μέσα από τους βράχους και τη φύση γύρω τους. Αντίθετα, η λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι ήταν μια γλυκιά ομορφιά τόσο με το τοπίο όσο και με τη φιλοξενία και τα κεράσματα των ντόπιων.  Μας καθήλωσε το  Κάστρο, μία μικρή πολιτεία με τα δύο τζαμιά,  με τη Σχολή Αργυροτεχνίας και τα υπέροχα σπίτια. Δεν είχαμε λόγια για τα Ζαγοροχώρια με τα πολλά πέτρινα τοξωτά γεφύρια, το πέτρινο δάσος στην Οξυά, τη χαράδρα του Βίκου και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδέντρι κρεμασμένο κυριολεκτικά στην άκρη της χαράδρας με θέα που σου έκοβε την ανάσα.

Κατά την επιστροφή, το Μέτσοβο μάς χάρισε χιονισμένες εικόνες από τις γύρω βουνοκορφές της Πίνδου και ο Ληθαίος ποταμός με το υπέροχο τοπίο των Τρικάλων μάς άφησε ωραίες αναμνήσεις.

Όλα αυτά ξετυλίχτηκαν μέσα σε ποικίλες καιρικές συνθήκες που άλλοτε μας δυσκόλεψαν και άλλοτε μας βοήθησαν, ώστε να καταγράψουμε τις εικόνες της Ελλάδας με τις φωτογραφικές μας μηχανές. Τις φωτογραφίες αυτές θα μπορέσετε  να δείτε την άνοιξη του 2023 σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Σχολείο μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Δημήτρη  και την κα. Έφη Λάγγαρη για την άψογη διοργάνωση της εξόρμησής μας καθώς και στον οδηγό μας κ. Βασίλη Καλδίρη για την εξαιρετική συνεργασία.

Εμείς, πάντως, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη πολυήμερη φωτογραφική μας εξόρμηση.
Οι μαθητές, οι μαθήτριες και ο υπεύθυνος- συντονιστής  εκπαιδευτικός της Λέσχης Φωτογραφίας Παύλος Ζαμενόπουλος.