68η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

27/04/2022 - 10:00

68Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

 

Η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι η μεγαλύτερη  γιορτή των λουλουδιών και φυτών στο ιστορικό Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημ. Ζωμόπουλος»  από 27/4 έως και 15/5.

Για 19 ημέρες σε έκταση 20 στρεμμάτων και  με τη συμμετοχή 70 παραγωγών και εκθετών η Ανθοκομική Έκθεση μας υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών και λουλουδιών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 28 Απριλίου στις 20.00

 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος μας καλωσορίζει και μας προτρέπει να επισκεφθούμε την φετινή έκθεση.

"Η Ανθοκομική Έκθεσή μας στο Ιστορικό Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημ. Ζωμόπουλος» είναι η μεγαλύτερη Γιορτή του Δήμου μας.

Εδώ, γιορτάζουμε με Αισιοδοξία, την Αναγέννηση της Φύσης, ανοίγοντας δρόμους για να χρωματίσουμε τις ζωές μας με Χαρά κι Ελπίδα για το Αύριο.

Εδώ δεν θα βρείτε μόνον ποιοτικά προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές, αλλά νέες γνώσεις και προτάσεις για «κήπους ευεξίας» και την κλιματική αλλαγή.

Στηρίζουμε μαζί σας, τον πρωτογενή τομέα και τους Έλληνες Παραγωγούς που εκθέτουν για άλλη μια χρονιά τα χιλιάδες προϊόντα της ανθοκομίας και της κηπευτικής.

Ο Δήμος μας είναι περήφανος για την αναγνωρισμένη και βραβευμένη Ανθοκομική μας Έκθεση. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ κι ένα μεγάλο Μπράβο σε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την καινοτόμο 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Ας υποδεχθούμε όλοι τη φετινή Άνοιξη με τη μοναδική διάθεση που μας φέρνει το ονειρικό σκηνικό της Έκθεσης."

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» κ. Χρήστος Λαχανάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τιμή που του γίνεται να αναλάβει  για πρώτη φορά την Προεδρία της Ανθοκομικής.

"Έχω την τιμή να αναλαμβάνω για πρώτη φορά την Προεδρία της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Της μεγαλύτερης και ιστορικότερης έκθεσης της Ελληνικής Ανθοκομίας και της σημαντικότερης εκδήλωσης του Δήμου Κηφισιάς.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς όχι μόνο άντεξε όλες αυτές τις δεκαετίες, αλλά κάθε χρόνο γίνεται πιο δυναμική, γιατί κοιτάζει πάντα μπροστά και φέρνει λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

Μια επίσκεψη στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, εκτός από την αγορά των καλύτερων φυτών της εποχής, ο επισκέπτης απολαμβάνει μια συνολική εμπειρία για τη σχέση που πρέπει να έχει ο άνθρωπος με τη φύση.

Σας καλωσορίζω σε μια γιορτή των αισθήσεων, σε μια στάση ζωής πιο κοντά στο περιβάλλον και σε ένα πεδίο συνεργασίας προοδευτικών ανθρώπων, φορέων και εταιρειών."

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μας καλεί «Να κάνουμε τη φύση σπίτι μας» με:

Με τους γεωπόνους  της έκθεσης οι οποίοι θα μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο μας  ή το μπαλκόνι μας.
Το Εκθεσιακό Τμήμα της έκθεσης όπου ένδεκα αρχιτέκτονες τοπίου έχουν σχεδιάσει ένδεκα Κήπους Ευεξίας, οι οποίοι προσφέρουν την ομορφιά και αρμονία της φύσης.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της έκθεσης για Σχολεία με τίτλο «ΑΛΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΖΩ» και με αντικείμενο την Κλιματική Αλλαγή.
Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι 10.00 – 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές από το πρωί έως τις 16:00 και υπάρχει εισιτήριο 1,5 ευρώ για μετά τις 16.00 και τα Σαββατοκύριακα.

Ας υποδεχθούμε όλοι τη φετινή Άνοιξη με τη μοναδική διάθεση που μας φέρνει το ονειρικό σκηνικό της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

________________________________________________________________________________________________________________

 

Η άνοιξη φέρνει την χαρά των λουλουδιών και των αρωμάτων στην Κηφισιά, σε έναν θεσμό που γεννήθηκε το 1937.

Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς  είναι η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρίσιμη στο χώρο της Ελληνικής ανθοκομίας. Αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών, που θα συνδυάσουν τη βόλτα τους σε έναν πανέμορφο χώρο με τις αγορές τους σε είδη και προϊόντα ανθοκομίας και κηπευτικής.

Η 68η Ανθοκομική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 27 Απριλίου έως 15 Μαϊου 2022, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος». 
Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, οι Φυτωριούχοι – Ανθοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το περίπτερό τους, προβάλλοντας τα προϊόντα τους με εντυπωσιακό τρόπο, να συνομιλήσουν με το κοινό, να παρέχουν συμβουλές και να επιτύχουν πωλήσεις σε ανταγωνιστικές τιμές. 

 

ΈΡΧΕΤΑΙ Η 68η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Για 19 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων με τη συμμετοχή 70 παραγωγών η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μάς υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών και λουλουδιών.

Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς μάς συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή την βεράντα, ποιά φυτά να επιλέξουμε και με ποιόν τρόπο να τα περιποιηθούμε.

Στην 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, θα παρουσιαστούν και φέτος θεματικοί κήποι τους οποίους  σχεδιάζουν και επιμελούνται 11 αρχιτέκτονες τοπίου, στο Εκθεσιακό Τμήμα του Άλσους Κηφισιάς.

Πλούσιο θα είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Από  Δευτέρα 11 Απριλίου, κλειστό θα παραμείνει το Άλσος Κηφισιάς προκειμένου να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την Έκθεση.