Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΤΙΜΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποιήθηκε με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας και των λαβάρων της Μικρασιατικής μνήμης, στο μνημείο των Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Η σεμνή και συγκινητική εκδήλωση έγινε με  πρωτοβουλία των Μικρασιατικών συλλόγων της Νέας Ερυθραίας - Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας - Αδελφότητα Συβρισσαρίου Σμύρνης οι Ταξιάρχες- Εξωραϊστικό και μορφωτικό σύλλογο Αγίας Ματρώνας Λυθρίου- παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του Αντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας Μιχάλη Καυγαλάκη του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Ανδρεαδάκη και πλήθος κόσμου.

Τα λάβαρα της 100χρονης πονεμένης μνήμης ύψωσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές, του Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας,  που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή τους Παναγιώτη Σπινθουράκη. Η Φιλαρμονική “Ανδρέας Κατεβαίνης” του Δήμου Κηφισιάς  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου, έντυσε μουσικά την εκδήλωση.

Στεφάνια κατέθεσαν:

-ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

-Η πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Ν.Ερυθραίας Αικ.Μουστάκη.

-Η πρόεδρος της αδελφότητος Συβρισσαρίου Σμύρνης Στέλλα Βογιατζή.

-Η πρόεδρος του συλλόγου Αγίας Ματρώνας Λυθρίου Ευαγγελία Νίκου.

-Η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Εφη Κούτση.

-Ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Χαλανδρίου Κων.Αυγερινίδης.

-Ο Λυκειάρχης του Αναξαγορείου λυκείου Ν.Ερυθραίας Παν.Σπιθουράκης

-Ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΣ Ν.Ερυθραίας Στ.Παναγιωτίδης.

-Τις εκφωνήσεις έκανε η κυρία Νατάσα Μητσοπούλου

Ο Δήμος Κηφισιάς τιμά ανελλιπώς τον Μικρασιατικό Ελληνισμό με τις εκδηλώσεις των Αλλοτινών Πατρίδων ένα ιστορικό, μουσικό κι αθλητικό οδοιπορικό που ξυπνά μνήμες κι αναδεικνύει τον μικρασιατικό πολιτιστικό πλούτο. Για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή οι θεματοφύλακες της πολύτιμης μικρασιατικής κληρονομιάς, το ΔΣ του ΚΕΜΜΕ καθώς και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Νέα Ερυθραία προγραμματίζουν μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων μνήμης και τιμής.