Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΗΘΟΣ

Με μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο ο  Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς και ο Δήμος Κηφισιάς τίμησαν τον χρυσό Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος, Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, μικροί αθλητές που φορούσαν  με καμάρι τη φανέλα του Γ.Σ. Κηφισιάς, γονείς, φίλοι του στίβου, παράγοντες του Αθλητισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου μας, υποδέχθηκαν τον χρυσό Oλυμπιονίκη του Τόκιο, με το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογό μου και τον Δήμαρχο Κηφισιάς για τη συμπαράστασή τους» είπε ο 23χρονος αθλητής από τα Γρεβενά που με σκληρή δουλειά κι επιμονή κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Στην Κηφισιά βρήκε μόνο φίλους», τόνισε από την πλευρά του  ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι. Ανάμεσα τους, ανέφερε το Σύλλογο τους που τους στάθηκε από την πρώτη στιγμή και τον Δήμαρχο που βοήθησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο», τόνισε ο προπονητής των υψηλών στόχων και αποδόσεων.

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Κηφισιάς, του Αθλητικού σωματείου που πρωταγωνιστεί στον Ελληνικό Στίβο,  Ιωάννης Σιώμος βαθιά συγκινημένος μίλησε για τον Μίλτο. Τον αθλητή που μετά την τεράστια νίκη του στο Τόκιο έκανε την αυτοκριτική του και αναγνώρισε την αξία του μεγάλου αντιπάλου του. «Για όλα αυτά αξίζεις θερμά συγχαρητήρια. Σε ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες. Θερμά συγχαρητήρια και στον προπονητή Γιώργο Πομάσκι που έχει την ικανότητα να εμπνέει και να καθοδηγεί σωστά τους αθλητές.»

Σοβαροί λόγοι υγείας, κράτησαν μακριά από  εκδήλωση τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο. Τον χαιρετισμό του διάβασε στην εκδήλωση ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της βραδιάς Νίκος Τσώνης. «Μόνο σοβαροί λόγοι υγείας, θα με κρατούσαν μακριά από την αποψινή σεμνή αλλά μοναδική εκδήλωση. Τιμούμε, όπως οφείλουμε, τον χρυσό Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος και εις ήθος, Μίλτο Τεντόγλου και τον σπουδαίο προπονητή, Γιώργο Πομάσκι.  Μετά τον Ελληνισμό ολόκληρο και την γενέτειρα του Μίλτου, η Κηφισιά μας, ο Δήμος μας, λαμβάνει μέσω του πολυνίκη Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, ένα ξεχωριστό μέρος της τιμής και υπερηφάνειας. Η προσήλωση στον στόχο, η υπομονετική και πειθαρχημένη προετοιμασία μαζί με την παροιμιώδη απλότητα και σεμνότητα αθλητή και προπονητή, ήταν τα κλειδιά της κορυφαίας διάκρισης, καθώς και το υγιές πρότυπο για την αθλούμενη και μη νεολαία μας. Κοντά σε αυτά, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η μεγάλη σχολή του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, που βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού και είναι δίκαιος κάθε έπαινος στους διοικούντες  του. Η συνάντησή μας στο Δημαρχείο Κηφισιάς με τον Μίλτο Τεντόγλου, τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι και τον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, Γιάννη Σιώμο, τον Μάιο, προδιέγραψε μία διαρκή και έμπρακτη συμπαράσταση στον Μίλτο και τον Σύλλογό του, ενώ αφήστε μας να πιστεύουμε ότι ίσως και να φέραμε γούρι στον πανάξιο αθλητή. Η Κηφισιά λοιπόν δίπλα στον Ολυμπιονίκη της, τον προπονητή του και τον Σύλλογό του, για πάντα!!!Εύχομαι καλούς αγώνες, υγεία και δύναμη σε όλους.»

Η ιστορία του Μίλτου είναι το όμορφο παραμύθι του αθλητισμού, τόνισε από την πλευρά του ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.  «Ξεκίνησε  από τα Γρεβενά με παρκούρ και έφτασε στην κορυφή του κόσμου στο Τόκιο. Η επιτυχία του ήταν αποτέλεσμα του μόχθου του και της προσπάθειάς του. Ο Μίλτος αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις αλλά και για το ήθος του.»

«Σημαία του κλασικού αθλητισμού» χαρακτήρισε τον Μίλτο Τεντόγλου ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Παναγιώτης Δημάκος ο οποίος ευχήθηκε μέσα από τα παιδιά που είδε συγκεντρωμένα στην εκδήλωση «να μπορέσουμε στο μέλλον να χειροκροτήσουμε άλλον έναν Μίλτο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη μετέφερε τις ευχαριστίες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και της Περιφέρειας Αττικής στον Μίλτο Τεντόγλου, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο Κηφισιάς για την εκδήλωση και στον Γ.Σ .Κηφισιάς για την προσφορά του.

Τον Μίλτο Τεντόγλου βράβευσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Σιώμος και τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι βράβευσε ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης. Ο κ. Κουρέπης επεσήμανε ότι «Ο Μίλτος αποτελεί πρότυπο για την νεολαία και τους αθλητές. Επέλεξε σωστό προπονητή και σωστό σύλλογο τον Γ.Σ. Κηφισιάς, το καμάρι του Δήμου μας».

Η βραδιά έκλεισε με τον Μίλτο Τεντόγλου να απαντά στις ερωτήσεις των παιδιών από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κηφισιάς. Νωρίτερα είχαν προβληθεί βίντεο με τις επιτυχίες του Έλληνα πρωταθλητή και την ιστορία  με τον Luffy, με τις υπερφυσικές δυνάμεις,  αγαπημένου ήρωα  του Μίλτου Τεντόλου.

Το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» με αγάπη και μεράκι είχε φροντίσει να είναι όλα τέλεια οργανωμένα. Στο σκάμμα άμμου του άλματος εις μήκος απεικονιζόταν το μήκος του άλματος 8,41μ., που χάρισε το χρυσό μετάλλιο στον Μίλτο Τεντόγλου ενώ δύο γιγάντιες φωτογραφίες του αθλητή δεσπόζουν στο Δημοτικό Στάδιο της Κηφισιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Δημήτριος Βικέλας του Δήμου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Παντελεάκης και Νικήτας Κόκκαλης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» Γιώργος Παπαδόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγγελική Παπάζογλου, Μαρία Σεβδαλή και Νίκη Ποντικάκη.