Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς

Σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους τέχνης της χώρας και μέσα σε ένα «κλίμα» ψυχικής ανάτασης και ευφροσύνης, πραγματοποιήθηκε η λογοτεχνική εκδήλωση με θέμα: Ποιητική και οικοκριτική: Η Περιβαλλοντική ηθική στα έργα του Νικηφόρου Βρεττάκου και Οδυσσέα Ελύτη.

H ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΤΣΙΝΕΒΕΛΟΥ, Επιστηµολόγος, Μουσειολόγος (ΜΑ), παρουσιάζει στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς το θέμα:

Συνεχίζονται από Τρίτη 5 Ιουλίου έως Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 τα θερινά μαθήματα του εργαστηρίου Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς. Το εργαστήρι θα γίνεται με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών Φρόσως Μαλέα, στο κτήριο «Αλέξη Στουδίτη» (Χαρ. Τρικούπη 68, Κηφισιά).

Βίλα Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων & Δ. Κυριακου, Κηφισιά).

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ «Παναγιώτης Σοφιανόπουλος: Ένας λησµονηµένος σκαπανέας του Φεµινισµού στην Ελλάδα»

 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ Οµότιµη Καθηγήτρια Ιστορίας Γαλλικού Πολιτισμού ΕΚΠΑ

 

Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ, Αρχαιολόγος, στο πλαίσιο του Κύκλου Μαθημάτων «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς, μας παρουσιάζει το θέμα:«Δωδώνη: Η Αρχαία Γη των Σελλών»

Ο Δήμος Κηφισιάς ξέρει να τιμά τους ανθρώπους του Αθλητισμού που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε στάδια και σε κάθε αθλητικό χώρο.  Ιδιαίτερα τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι προσπάθειες τους ήταν αξιέπαινες καθώς ξεπερνώντας τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, αγωνίστηκαν με σθένος και πρωταγωνίστησαν στο άθλημα τους.

Η φετινή έκθεση Αγιογραφίας που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο μας που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, άνοιξε τις πύλες της με οικοδέσποινα την δασκάλα Αγιογραφίας Μαρία Καρδαρά

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Δευτέρα 6 Ιουνίου ώρα 20:00

Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς  (Διονύσου & Μυρσίνης)

Οι μικροί … ΠΙΚΑΣΟ της ΚΗΦΙΣΙΑΣ, παιδιά και έφηβοι, μαθητές  της καταξιωμένης δασκάλας   ζωγραφικής,  Φρόσως Μαλέα, άρμοσαν  έμπνευση  με το μουσαμά  και  τα πινέλα τους ,  μεικτές τεχνικές   και κολλάζ  που διδάχτηκαν,     και μας κατέπληξαν   για μια ακόμη φορά  παρουσιάζοντας  , τα   600 τον αριθμό    πολύχρωμα   …θαύματα  τους !

Σελίδες