Σταύρος Ζαπάντης - Βιογραφικό

Σταύρος Χρ. Ζαπάντης


- Γεννήθηκε στην Κηφισιά το 1971 από τους Κηφισιώτες Χρήστο Σ. Ζαπάντη και  Νατάσσα Β. Μαυραντζά Ζαπάντη.

- Πήγε Σχολείο στην Εράσμειο Ελληνο-Γερμανική σχολή και κατόπιν στο 1° Γυμνάσιο και Λύκειο  Κηφισίας.

- Αγωνίστηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Κηφισιάς (ΑΟΚ), συμμετέχοντας στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας της πόλης μας, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Μιλάνο της Ιταλίας.

- Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομικά στο Bentley University στη Βοστόνη και Κοινωνικές Επιστήμες στο Johnson and Wales University στο Πρόβιντενς όπου και εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους στο ΄΄International Student Union (ISU)΄΄

-  Εργάζεται από το 1994 ως Εμπορικός Διευθυντής και από το 2004 ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ‘’Ζαπάντης Βιομηχανική - Εμπορική –Τεχνική’’ που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ενέργειας, της Κατασκευής και της Έρευνας.

- Το 2008 εκλέχτηκε Γενικός Διευθυντής του‘’ Ινστιτούτου Νέων Τεχνολογιών’’ που δραστηριοποιείται στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας, συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, σε πολλά οικονομικά και ενεργειακά συνέδρια και αποστολές.

- Επιλέχθηκε το 2002 από τον οργανισμό ΄΄Who’s Who Historical Society ™ (USA)΄΄ μέσα από 197 χώρες, στους 100 πιο υποσχόμενους νέους στους τομείς της Οικονομίας, της Τέχνης, της Επιστήμης και της Πολιτικής.

- Διατέλεσε Μέλος του Forum στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενεργειακής Διαχείρισης στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας καθώς και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικού Αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Νίκαια της Γαλλίας.

- Επίσης διατέλεσε Άμισθος σύμβουλος διοργάνωσης και φιλοξενίας στο Παγκόσμιο Συνέδριο ΄΄Ενέργεια, Φυσικό Αέριο, Ανανεώσιμές΄΄ που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

- Συμμετείχε στη Διαμόρφωση και τον Συντονισμό Δραστηριοτήτων της Thermie (Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων – Γενική Διεύθυνση Ενέργειας ΓΔ XVΙΙ) για το πρόγραμμα ΄΄Ενεργειακή Τεχνολογία για το Περιβάλλον μας΄΄, καθώς και στα  προγράμματα SAVE της Thermie με θέμα ΄΄Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Θέματα και Τεχνολογίες Ανακύκλωσης΄΄  και ΄΄ Τρόποι Χρηματοδότησης Ενεργειακών Τεχνολογιών΄΄.

- Τέλος είναι μέλος σε δράσεις εθελοντισμού της Greenpeace, της Οργάνωσης Προστασίας Careta-Careta, της Ομάδας Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης και του Οργανισμού Διεθνούς Αμνηστίας.