Εθελοντισμός

Ο Δήμος Κηφισιάς, με μεγάλη παράδοση και ιστορία, και έχοντας δρομολογήσει αξιόλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες πολιτιστικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού, επιχειρηματικού χαρακτήρα κ.α. πάντα με προτεραιότητα στις ανάγκες των Δημοτών του, δεν σταματά εδώ, αντίθετα συνεχίζει να εξελίσσεται δυναμικά.
Στα πλαίσια της αναβάθμισης των δράσεων και των θεσμών του, ο Δήμος καλεί όσους από τους Δημότες του επιθυμούν να εμπλακούν, να βοηθήσουν και να μοιραστούν τις δικές τους ικανότητες, ταλέντα και ιδέες! 
Αν έχετε λίγο (ή πολύ) χρόνο, ή αν είστε φοιτητής/ φοιτήτρια και θέλετε να προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας στον Δήμο, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Δώστε το δικό σας παρόν!
Ο Δήμος Κηφισιάς αναζητά εθελοντές

 

 

Στην ίδρυση και οργάνωση Γραφείου Εθελοντισμού προχωρά ο Δήμος Κηφισιάς.


Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου ιδρύεται ως Δομή Στήριξης και κόμβος συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμούν να συνεργαστούν με το Δήμο, προς όφελος του συνόλου των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή διέρχονται από τον Δήμο μας.

Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου».

Θέλουμε οι εθελοντικές οργανώσεις να διατηρήσουν την αυτονομία και αυτοτέλεια τους, ενώ από την άλλη πλευρά, οι μεμονωμένοι εθελοντές να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και η δράση τους να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα.

Με την πλήρη οργάνωση των δράσεων θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που όλοι οραματιζόμαστε και αξίζουμε

 

Ο Δήμος Κηφισιάς θα προβαίνει σε:

  • Τιμητικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις για την προσφορά τους μέσα από τη θέσπιση διαδικασιών επιβράβευσης των εθελοντών και πιστοποίησης της εργασίας που προσφέρουν, χορηγώντας τους αντίστοιχες συστατικές επιστολές". 
  • Προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού-ρουχισμού (γάντια, καπέλα, μπότες) ανάλογα με την περίσταση.