ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2020 Θεατρικές παραστάσεις

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» διευκρινίζει ότι βάσει της από 20 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσης του ΥΠ.ΠΟ.Α. σχετικά με τα νέα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Αττικής, αναφέρεται ότι από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020 σε δομές και φορείς πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς χώρους επιτρέπονται με πληρότητα έως και 60% και βάσει των λοιπών οδηγιών που περιγράφονται στις εγκυκλίους του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Ως εκ τούτου, οι προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο των ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ 2020 θα πραγματοποιηθούν κανονικά και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ: 20:00

ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά)

ΘΕΑΤΡΟ

ART

της Yasmina Reza

“Έχουμε την τέχνη, έχει πει ο Νίτσε, για να μην πεθάνουμε

από την αλήθεια’’

Πάνω στον φόντο ενός ολόλευκου πίνακα, αμφισβητούμενης αισθητικής, η Yasmina Reza έστησε μια φλεγματική κωμωδία. Τρεις φίλοι λογομαχούν με χιούμορ και μέσα από τη διαφωνία τους πυροδοτούνται ερωτήματα για τη φιλία για τις συμβατικές ανθρώπινες σχέσεις, για την έλλειψη ειλικρίνειας. Αλλά η τέχνη είναι μόνο η αφορμή. Η συνέχεια επί….σκηνής!!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

 

ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ:19:30

ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ(Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά)

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

«Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Το θρυλικό έργο για μικρούς και μεγάλους της καταξιωμένης συγγραφέως και ηθοποιού Ξένιας Καλογεροπούλου. Ένα συμιακό παραμύθι που τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τα’ γράφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα».Το Σκλαβί είναι το έργο εκείνο που «κατοίκησε» περισσότερο μέσα στην Ξένια, τιμήθηκε δε το 2000 με το βραβείο Καρόλου Κουν ως το καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς.

Να είστε όλοι εκεί !!!

Συντελεστές:

Ερασιτεχνική Εφηβική Ομάδα Act & Play

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Στάικου

Χορογραφία: Δανάη Μορφονιού

Μουσική Διδασκαλία: Μαριάννα Καλογεράκη

Σκηνικά: Μαρίνα Κοράκη

Παίζουν: Αντώνης Χαβελές, Βαγγέλης Σιακωτός, Βασιλική Καραγιάννη, Βιβιάννα Μιχαλοπούλου, Γεωργία Αγγελή, Γιάννης Νικολάου, Γιώργος Ανδρεαδάκης, Εύη Καλογράνη, Ιωάννα Δημητρακοπούλου, Ξανθίππη Νικολάου, Στράτος Μπαχατούρης και οι μικροί Αλίκη Κοκκόλα, Λευτέρης Καλογράνης.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ:20:00

ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά)

ΘΕΑΤΡΟ

«Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Eugène Labiche

από τη Θεατρική Ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας»

Η ταλαντούχος σκηνοθέτις Κική Αυγουστάτου με την εξαίρετη θεατρική ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» μας παρουσιάζουν το αρχαιότερο θέατρο του παραλόγου!! Μια τραγελαφική κωμωδία με ανεπανάληπτα ευρήματα, με ευφυέστατη σύλληψη με μεθοδική πλοκή. Μια συρροή από ευτυχείς εμπνεύσεις με κωμικότατες επινοήσεις και θεατρικές «βολές» που δημιουργούν συνεχείς εξωφρενικές καταστάσεις. Η ευτράπελη «Οδύσσεια» του ήρωα της κωμωδίας που άθελά του βρίσκεται μπλεγμένος την ημέρα του γάμου του.   Η συνέχεια επί ….σκηνής!

 Σύμφωνα με τις οδηγίες περί ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους είναι:
Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής προστατευτικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον χώρο καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.
Επίσης, κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
 Oι χώροι υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές και πρέπει σε όλη την διάρκεια του θεάματος να παραμένουν στις θέσεις τους.
• Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, θα γίνεται ΜΟΝΟ με τηλεφωνικές κρατήσεις από Τετάρτη 26/8 ώρες 10:00 – 14:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή), στο τηλέφωνο 210 8080527.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει κράτηση έως δύο άτομα.