Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς

07Απρ

Δημιουργούμε από απόσταση...φιγούρες του 1821-Καραγκιόζης

Ο Καραγκιόζης ήταν και είναι ένα προσφιλές θέαμα για μικρούς και μεγάλους! Ήταν πολλοί οι δημιουργοι-καραγκιοζοπαιχτες με διαφορετικές τεχνικές.. Μέσα στην ατέλειωτη θεματολογία τους ήταν ο Καραγκιόζης την εποχή της Τουρκοκρατίας!

17Μαρ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διάλεξη με θέμα:Οι δυνάμεις των αντιπάλων στην Ελληνική Επανάσταση


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ, Καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας και Παν/μίου Πειραιώς, παρουσιάζει στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς το θέμα:
" Οι δυνάμεις των αντιπάλων στην Ελληνική Επανάσταση "
 

16Μαρ

Δημιουργούμε από απόσταση.. έναν μικρό φανταστικό κόσμο

Η Φρόσω Μαλέα, δασκάλα του εργαστηρίου ζωγραφικής παιδιών και εφήβων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, προτείνει στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν εικόνες από περιοδικά και να φτιάξουν ένα μικρό σουρεαλιστικό κόσμο!

10Μαρ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ .ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «« Vanitas: μία νεκρή φύση του Adriaen van Utrecht »

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Αμαλία ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Δρ Ιστορίας Τέχνης, στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων «ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ», στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς, μας παρουσιάζει ένα θέμα της εποχής του Μπαρόκ, 17ος αιώνας:

« Vanitas: μία νεκρή φύση του Adriaen van Utrecht »

Λίγα λόγια από την ομιλήτρια για το θέμα:

05Μαρ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ Διάλεξη με θέμα: Σοφοκλή Φιλοκτήτης, Φιλοσοφική Συμβουλευτική Μέσω του Αρχαίου Δράματος

Στο πλαίσιο των μαθημάτων Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς ο Δρ Λαμπρινός ΠΛΑΤΥΠΟΔΗΣ, Διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας και η Δρ Αναστασία ΠΑΜΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ, π. Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Συγγραφέας - Ερευνήτρια παρουσιάζουν το θέμα:

05Μαρ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

Η Φρόσω Μαλέα, δασκάλα του εργαστηρίου ζωγραφικής παιδιών και εφήβων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, προτείνει στα παιδιά να φτιάξουν μια απλή κατασκευή μαριονέτας από χαρτόνι για τα μικρά παιδιά του δημοτικού.