Mικτή Χορωδία Νέων

Mικτή Χορωδία Νέων


Η Μικτή Χορωδία Νέων του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς συγκροτήθηκε τον Οκτώβρη του 1992. Αποτελείται από 80 μέλη ηλικίας από 18 έως 26 ετών, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές καθώς και εργαζόμενους.
 
Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η χορωδία έχει λάβει μέρος σε χορωδιακά Φεστιβάλ και εορταστικές εκδηλώσεις, μετά από επίσημες προσκλήσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό (Φιλιππούπολη και Σόφια Βουλγαρίας). To ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα προκλασσικής, κλασσικής, σύγχρονης και μοντέρνας μουσικής. Τον Ιούλιο του 1997 μετά από έγκριση (μέσα σε 65 υποψηφιότητες) απ' όλο τον κόσμο έλαβε μέρος σε ένα από τα πλέον δύσκολα διεθνή διαγωνιστικά χορωδιακά φεστιβάλ στο Spittal της Αυστρίας και διακρίθηκε συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία και άριστη κριτική.
 
Η Μικτή Χορωδία Νέων έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές παραγωγές. Σε συνεργασία με τη Χορωδία και ορχήστρα των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ1, έχει εκτελέσει έργα Ελλήνων και ξένων κλασσικών συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. To Μάιο 1999 η χορωδία έδωσε κονσέρτο διάρκειας 1 ώρας σε απευθείας μετάδοση στο 3ο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας.
 
Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου μετά από πρόσκληση της ομογένειας της Στουτγκάρδης, η χορωδία έδωσε κονσέρτο με ελληνικό ρεπερτόριο. Επίσης προ-σκαλεσμένη της γερμανικής νεανικής χορωδίας Christophorus-Cantorei τραγούδησε στην περιοχή του Altensteig (Γερμανία).
 
Τον Ιανουάριο 2000 στα πλαίσια της Ε' συνόδου της Βουλής των Εφήβων, η Βουλή των Ελλήνων διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής συναυλία του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με δύο έργα του, στην οποία τραγούδησε η χορωδία μας συνοδευόμενη από τη Μεγάλη Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
 
Η ίδια συναυλία, μετά από πρόσκληση του Δήμου Χανίων, πραγαμτοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2000 στα Χανιά και λίγο αργότερα στην Κυπρο μετά από πρόσκληση του Δήμου Λάρνακας. To χειμώνα του 2000, μετά από παραγγελία της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, η χορωδία συμμετείχε στη δημιουργία CD με τον τίτλο ΜΗΤΗΡ ΘΕΟΥ, του οποίου τη μουσική επιμέλεια είχε ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής και συμμετείχαν οι γνωστοί καλλιτέχνες Νένα Βενετσάνου και Μανώλης Λυδάκης. Μετά από πρόσκληση της Ιταλικής ΧορωδΊας "II Coro del Lunedi" συμμετείχε σε Χορωδιακό ΦεστιΒάλ στη Ρώμη, το καλοκαίρι του 2001.
 
To Νοέμβριο του 2001 το γενικό επιτελείο Στρατού προσκάλεσε τη Μικτή Χορωδία Νέων και τραγούδησε στις εορταοτικές εκδηλώσεις για τις ένοπλες Δυνάμεις, στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
 
Τον Μάιο του 2002 μετά από πρόσκληση του ιδρύματος "Ανδρέας Λεντάκης" η χορωδία συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο "2500 χρόνια Ελληνική Μουσική" στο Ηρώδειο, μαζί με τους ερμηνευτές Λ. Χαλκιά, Ν. Βενετσάνου, Μαρία Σουλτάτου, και άλλες χορωδίες.

Βιογραφικό Σημείωμα

Μικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 1992 υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη. Η Χορωδία έχει δώσει συναυλίες κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά και μη χορωδιακά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία. Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Τα Νικητήρια» του Μανώλη Καλομοίρη, στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Ιγκόρ Στραβίνσκικαι την Συμφωνία αρ.13 του Σοστακόβιτς - «Μπαμπιγιάρ». 


Τον Ιούνιο του 2004 συμμετείχε σε συναυλία αφιερωμένη στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, τον Γιώργο Νταλάρα και τη Σοπράνο Τζένη Δρυβάλα, με έργα του Κύπριου συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Επίσης, έχει παρουσιάσει τα έργα: «Καντάτα Ελευθερίας» και «Καταχνιά» του συνθέτη Χρήστου Λεοντή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη «Μεγάλη Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής» του Δήμου Αθηναίων, στα Χανιά και στη Λάρνακα της Κύπρου με την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής» των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, όπως και το έργο «Καπνισμένο Τσουκάλι» στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων και τον Οκτώβριο του 2005 απέσπασε το 2ο βραβείο στο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών της Ναυπάκτου. Τον Ιούλιο του 2006 εμφανίστηκε στο θέατρο της Αρχαίας Ολυμπίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, παρουσιάζοντας τα έργα «Ωδές» και «Προσανατολισμοί» του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου συμμετείχε σε συναυλία του Χρήστου Λεοντή στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μητροπάνου, του Μανώλη Μητσιά και του Γιάννη Κούτρα. Από τον Ιανουάριου του 2004, τη Χορωδία διευθύνει ο Θανάσης Αρβανίτης.

Βιογραφικό Σημείωμα

Θανάσης Αρβανίτης Ι Μαέστρος

Καθηγητής μουσικής στη Δημόσια εκπαίδευση, απόφοιτος του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στο "Ωδείο Αθηνών" πιάνο, στο « Atheneum » ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο αντίστιξης και φούγκας) και στο « Ελληνικό Ωδείο » Διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας με τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη.