Επίλεκτο χορευτικό συγκρότημα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κηφισιάς

Επίλεκτο χορευτικό συγκρότημα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κηφισιάς

Διδάσκει η Δέσποινα Σκέρλου

Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου και από ανάγκη για την προβολή και την διάσωση της λαϊκής μας παράδοσης.
Αποτελείται από χορευτές και χορεύτριες της περιοχής μας που παρακολουθούν εδώ και 14 χρόνια μαθήματα παραδοσιακών χορών.
Από την ίδρυσή του έως και σήμερα δασκάλα του συγκροτήματος είναι η Δέσποινα Σκέρλου, της οποίας η πολυετής πείρα εξασφαλίζει την υψηλή απόδοση του συγκροτήματος.
Διδάσκονται χοροί από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, την Βόρεια Ήπειρο καθώς και λαϊκοί χοροί. Παράλληλα διδάσκονται παραδοσιακά τραγούδια και αναπαρίστανται έθιμα και δρώμενα των οποίων η έρευνα και καταγραφή έχει γίνει από την κα Δέσποινα Σκέρλου.
Το συγκρότημα μετά από προσκλήσεις συμμετείχε και συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

  • Εκδηλώσεις στην Unesco.
  • Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Μαρούσι, Παλαιά Επίδαυρο, Σαλαμίνα.
  • Εκδηλώσεις στην Ιταλία 2006 (Pergola, Fano, Ancona)
  • Στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πέρασμά της από τον Μαραθώνα στην πορεία της προς την Κίνα. (2008)
  • Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Τα 10 τελευταία χρόνια, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, στο οποίο συμμετέχει το χορευτικό μας συγκρότημα μαζί με άλλα συγκροτήματα του εξωτερικού, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της λαϊκής μας παράδοσης και στην γνωριμία μεταξύ των λαών.