Δημόσια Υγεία

ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ»

Το Γ.Ν. Αττικής "ΚΑΤ" βρίσκεται στην είσοδο της πόλης με κατεύθυνση από το κέντρο της Αθήνας προς βορρά. Αποτελεί ισχυρή παρουσία στο χώρο της παροχής υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης. Το καταρτισμένο προσωπικό του και ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του, σε συνδυασμό με το ανθρώπινο πρόσωπό του, συντελούν στη δημιουργία ενός αξιόπιστου και λειτουργικού οργανισμού υγείας.

Συγχρόνως η ζωτικής σημασίας εξειδίκευση του "ΚΑΤ" σε τραυματολογικά και ορθοπεδικά περιστατικά το καθιστά ιδιαιτέρως σημαντικό σε επίπεδο χώρας.

Σήμερα, το "ΚΑΤ" στελεχώνεται από ένα άρτιο καταρτισμένο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό 1.800 ατόμων, διαφόρων βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Τόσο οι 400 γιατροί του Νοσοκομείου όσο και τα 1.400 επιπλέον άτομα που τους πλαισιώνουν και εντάσσονται στο επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ασθενή, έτοιμοι να του προσφέρουν  ιατρική περίθαλψη  και φροντίδα.

Γενικό Ογκολογικό  Νοσοκομείο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» .

Το Νοσοκομείο ιδρύθηκε με την υπ. αριθμ. 857/69 συστατική πράξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας και εγκρίθηκε με το Β. ΔΙΑΤΑΓΜΑ 588/69 ΦΕΚ 189/Α'/1969 «περί συστάσεως Κοινωφελούς Νοσηλευτικού Ιδρύματος υπό την επωνυμία Οίκος Ξενίας και Περιθάλψεως Ασθενών» με σκοπό την παροχή περίθαλψης σε απόρους καρκινοπαθείς και λειτούργησε ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Υπέστη εκτεταμένες ζημιές μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999, επανοικοδομήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί σταδιακά από το 2008.

Από τις 13 Ιανουαρίου 2014 το Νοσοκομείο εντάχθηκε σε καθεστώς  ολοήμερης  εφημερίας  κάθε 4η  ημέρα.

Από το Δεκέμβριο του 2013 λειτουργεί και η Πνευμονολογική Κλινική, η οποία λειτουργούσε στο Νοσοκομείο  ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ.

Ο αριθμός των ανεπτυγμένων κλινών από το 2010 έως σήμερα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • 2010 (62 κλίνες)
  • 2011 (146 κλίνες)
  • 2012 (214 κλίνες)
  • 2013 (237 κλίνες)
  • Μάιος 2014 (293 κλίνες)

Το Νοσοκομείο είναι μία από τις σημαντικότερες μονάδες για την προσφορά υπηρεσιών υγείας στις συγκεκριμένες παθήσεις στο Νομό Αττικής και υπερτοπικής εμβέλειας.

Στην Δημοτική Ενότητα της Νέας Ερυθραίας έχει την έδρα του ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ. και τελεί υπό ίδρυση ο σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού.

Στην Δημοτική Ενότητα της Κηφισιάς έχουν την έδρα τους οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ  παράρτημα Κηφισιάς.

 

Δρυμπέτειο - Δημοτικό Πολυϊατρείο

Η Κοινωνική Μέριμνα κατέχει την πλήρη στήριξη και οργάνωση του Δημοτικού Πολυϊατρείου, στόχος του οποίου είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας και ψυχικής υγείας στους δημότες και κατοίκους της περιοχής. Το Πολυϊατρείο βασίζεται κυρίως στη δράση εθελοντών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων όπως: Ορθοπεδικός, Γυναικολόγος, Οφθαλμίατρος, Παθολόγος, Παιδίατρος, Καρδιολόγος, Αγγειοχειρουργός, Παιδίατρος, Γαστρεντερολόγος κ.α.. Πραγματοποιεί ιατρική παρακολούθηση, διάγνωση  και εμβολιασμούς. Προτεραιότητα δίνεται στους απόρους και ανασφάλιστους δημότες.   Επιπλέον, το Πολυϊατρείο είναι μέλος  του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής   Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Το Πολυϊατρείο πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία  3 φορές το χρόνο σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς επίσης συνεργάζεται  με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέως εντέρου. Παράλληλα σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο πραγματοποιεί γυναικολογική εξέταση «Test Παπανικολάου».

Το Πολυϊατρείο οργανώνει  επιστημονικές-ιατρικές ομιλίες  για την ενημέρωση των κατοίκων, συμμετέχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινότητας, καθώς επίσης  σε δράσεις έκτακτης ανάγκης όπως καύσωνες, πυρκαγιές κ.τ.λ .

Επίσης διενεργεί προγράμματα προληπτικής ιατρικής όπως ο διαβήτης, το alzheimers και Χ.Α.Π.