Παιδικοί – Βρεφ. Σταθμοί Δημ. Ενότητας Κηφισιάς

Παιδικός Σταθμός "Σοφία Γκίκα"
Αγ. Τρύφωνος 61, Κηφισιά
2108013646

 

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κηφισιάς «Σοφία Γκίκα» ξεκίνησε την λειτουργία του το 1983 με την ονομασία 1ος Κρατικός Παιδικός Σταθμός Κηφισιάς «Αμπολές». Με το νόμο «Πολιτεία» του 2001, ο Σταθμός μεταβιβάστηκε με συστατική πράξη στο Δήμο Κηφισιάς και μεταστεγάστηκε από την οδό Κύπρου στην οδό Αγίου Τρύφωνος.
Το κτήριο αποτέλεσε ευγενική δωρεά της οικογένειας του Δημητρίου Γκίκα και ο Σταθμός μετονομάστηκε σε Δημοτικός Παιδικός Σταθμός «Σοφία Γκίκα», εις μνήμην της κόρης του Σοφίας.
Το κτήριο του Σταθμού έχει συνολική επιφάνεια 191 τ.μ. και διαθέτει φωτεινούς, άνετους και καθαρούς εσωτερικούς χώρους, τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και υπαίθριο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο για παιχνίδι. Κάθε παρέμβαση που γίνεται στο κτήριο ως κύριο στόχο έχει τη βελτιστοποίηση των συνθηκών φιλοξενίας. Έτσι, το 2014 πραγματοποιήθηκε εκ νέου μόνωση του κτιρίου, ανακαινίστηκε η κουζίνα και έγινε εγκατάσταση οροφής και κλιματιστικών στις αίθουσες. Το 2016 τοποθετήθηκαν στην αυλή πλάκες ταρτάν για μεγαλύτερη ασφάλεια, καθιστώντας την ένα ιδανικό μερός για παιχνίδι την ώρα του διαλείμματος και τέλος, την ίδια χρονιά, βάφτηκε εξωτερικά το κτήριο.

Στον Σταθμό φιλοξενούνται  παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο.


Παιδικός Σταθμός Βίλα Μίχλ
Κοκκινάκη 5, Κηφισιά
2108018864

 

Πρόκειται για τον ενδέκατο Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν το Φεβρουάριο του 2018 απο τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο. Ο νέος Παιδικός Σταθμός λειτουργεί ήδη στην εμβληματική κατοικία Μίχλ, στην οδό Κοκκινάκη 5 στην Κηφισιά. Η Βίλα Μίχλ έχει περιέλθει στο Δήμο Κηφισιάς απο το κληροδότημα της Κλεοπάτρας Α. Μίχλ το 2014 και ανακατασκευάστηκε με δημοτικούς πόρους με γνώμονα τις εθνικές προδιαγραφές καταλληλότητας Παιδικών Σταθμών. Το κτήριο διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης και ύπνου, τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και προαύλιο χώρο σε κήπο έκτασης περίπου 3,500 στρεμμάτων. Ο Σταθμός σήμερα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο.

Παιδικός Σταθμός "La La Land"
Κηφισού 48, Νέα Κηφισιά
2108075011

Το πρώην Α΄ Παράρτημα του Β΄ Παιδικού Σταθμού του Δήμου Κηφισιάς βρίσκεται στην οδό Κηφισού 48,στην Νέα Κηφισιά. Λειτουργεί σε ισόγειο κτήριο επιφάνειας 160τ.μ. μισθωμένο από το Δήμο Κηφισιάς. Το κτήριο διαθέτει δυο ενιαίες διαμορφωμένες αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και φιλοξενεί παιδιά ηλικίας απο 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο. Διαθέτει επίσης υπαίθριο χώρο, ο οποίος ανακαινίστηκε κατάλληλα το 2016 με ειδικό αφρώδες υλικό για την ασφάλεια των παιδιών και εξοπλίστηκε με παιχνίδια εξωτερικού χώρου.

Βρεφονηπιακός Σταθμός Γοργόνες και Μάγκες
Ιωνίας 37, Κηφισιά
2106209386

                                                    

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Γοργόνες και Μάγκες» βρίσκεται επί της οδού Ιωνίας 37 και Τροίας στην Κηφισιά και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2020. Στεγάζεται σε ισόγειο κτήριο, μισθωμένο από το Δήμο Κηφισιάς και διαθέτει φωτεινούς, άνετους και καθαρούς εσωτερικούς χώρους, τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και υπαίθριο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο για παιχνίδι. Στον Σταθμό φιλοξενούνται βρέφη ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών και προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.


Βρεφικός Σταθμός "Ανθούλα Αμπατζή"
Όθωνος 76 και Δραγούμη, Κηφισιά
2108082222

Iδρύθηκε το 1986 επί Δημαρχίας Βασίλη Γκατσόπουλου, από το Δημοτικό Σύμβουλο και πρώτο πρόεδρο του, ιατρό Νίκο Γόντικα.
To κτήριο όπου στεγάζεται ο σταθμός είναι δωρεάς των αδελφών Ηλία και Ανθούλας Αμπατζή, οι οποίοι πέραν της συγκεκριμένης δωρεάς προικοδότησαν το Βρεφονηπιακό Σταθμό και με άλλα ακίνητα για να συμβάλλουν στην βιωσιμότητά του. Το κτήριο ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε κατάλληλα από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς ώστε να λειτουργήσει από το 1987 εκεί ο Α' Παιδικός Σταθμός του Δήμου Κηφισιάς.
Το οίκημα διαθέτει τρεις αίθουσες διημέρευσης, αίθουσα ύπνου, χώρο τραπεζαρίας και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Ανακαινίστηκε τρεις φορές με επιχορήγηση του Δήμου Κηφισιάς: τον Αύγουστο του 2009, το εσωτερικό του κτηρίου και παράλληλα ανανεώθηκε η υλικοτεχνική υποδομή του, το 2010 το εξωτερικό του κτηρίου και το 2011 οι εγκαταστάσεις των μαγειρείων. Τον Απρίλιο του 2016 έγινε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και επεκτάθηκε ένα τμήμα της αυλής, το δάπεδο αντικαταστάθηκε με νέο αντιολισθητικό, τοποθετήθηκαν τέντες και ανανεώθηκαν τα παιχνίδια εξωτερικού χώρου. Την ίδια χρονιά έγινε ανακαίνιση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που περιελάμβανε μόνωση τοιχοποιίας και ταράτσας, ελαιοχρωματισμός όλων των αιθουσών και του εξωτερικού χώρου και αντικατάσταση στεγάστρου. Το 2017 έγινε ανανανέωση οικιακού εξοπλισμού της κουζίνας και του παιδαγωγικού υλικού.
Σήμερα ο Σταθμός φιλοξενεί βρέφη από 6μηνών έως 2,5 ετών.


Παιδικός Σταθμός "Νέλλη Κοκκορίνου"
Δηληγιάννη 37, Κεφαλάρι
2108014927

O Παιδικός Σταθμός «Νέλλη Κοκορίνου» ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Δηληγιάννη 37, στεγάζεται σε ένα ηλιόλουστο κτίριο, δωρεά της οικογένειας «Κοκορίνου» και πήρε το όνομά του προς τιμήν της ιδιοκτήτριας του κ. Νέλλης Κοκορίνου. Ο παιδικός σταθμός ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία του τον Σεπτέμβρη του 2014. Διαθέτει φωτεινούς, άνετους και καθαρούς εσωτερικούς χώρους, τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και υπαίθριο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο για παιχνίδι. Το 2015 τοποθετήθηκε τέντα στον προαύλιο χώρο και ο σταθμός εξοπλίστηκε με καινούργια παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς και με όργανα φυσικής αγωγής. Το 2017 έγινε αντικατασταση των παλαιών τζαμιών και τοποθετήθηκαν τζάμια ασφαλείας. Στον Σταθμό φιλοξενούνται  παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο.


Βρεφονηπιακός Σταθμός "ΧΑΝ"
Αχαρνών 9, Κηφισιά
2108080112

 

Ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός ΧΑΝ βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 9 στην Κηφισιά. Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβρη του 2012 και φιλοξενεί βρέφη ηλικίας από 6 μηνών ως 2,5 ετών και προνήπια απο 2,5 ετών εώς την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Διαθέτει φωτεινούς, άνετους και καθαρούς εσωτερικούς χώρους, τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και υπαίθριο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο για παιχνίδι. Το 2015 πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση του προαύλιου χώρου, έγιναν εργασίες αντικατάστασης εξωτερικής τέντας και ανανεώθηκαν τα παιχνίδια της αυλής.

 

Βρεφικός Σταθμός "Γιγαντονανάκια"
Χαρ. Τρικούπη 215, Νέα Κηφισιά
2108078187

Ο Βρεφικός Σταθμός Γιγαντονανάκια βρίσκεται επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 215 και λειτουργεί απο τον Σεπτέμβριο του 2017. Στεγάζεται σε ισόγειο κτήριο, μισθωμένο από το Δήμο Κηφισιάς και διαθέτει φωτεινούς, άνετους και καθαρούς εσωτερικούς χώρους, τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και υπαίθριο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο για παιχνίδι. Στον Σταθμό φιλοξενούνται βρέφη ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών.