Οι τέχνες ανθίζουν την άνοιξη στην Κηφισιά

19/05/2018 - 16:00

Οι τέχνες ανθίζουν την άνοιξη στην Κηφισιά.
Η Άνοιξη Τεχνών αποτελεί την αρχή των πολιτιστικών θεσμών του Δήμου Κηφισιάς. Καλωσορίζουμε την άνοιξη με έναν θεσμό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε κάποια είδη τέχνης. Έτσι λοιπόν, για τα επόμενα Σάββατα του Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικών συλλογών, έκθεση φωτογραφίας και θεατρική παράσταση για παιδιά. 
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 5 Μαΐου στις 18:00 στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγ.Θεοδώρων & Δ.Κυριακού, Κηφισιά) θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή «Σαββατολουσμένη μου», της Ευρυδίκης Σιγαλού, ένα έργο δοσμένο στον Έρωτα, στην Αγάπη, στην Αυτογνωσία και σε κάθε άλλη πτυχή της ανθρώπινης φύσης. Την ίδια μέρα στο Δημαρχείο Κηφισιάς στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά) θα παρουσιαστεί μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα φωτογραφίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» με καθηγητή τον Αντώνη Ατματζίδη, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Μαΐου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Μαΐου στις 20:00.
Το επόμενο Σάββατο 12 Μαΐου στις 17:45 στο αίθριο της Έπαυλης Δροσίνη (Αγ.Θεοδώρων & Δ.Κυριακού, Κηφισιά) θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Μια πόλη, μα ποια πόλη ΙΙ του συγγραφέα Γιώργου Κωνσταντινίδη και μουσικο-θεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο σε σκηνοθεσία της Ελισάβετ Θεοδώρου. Ένα έργο για τα παιδιά που στόχο έχει να εξυμνήσει τις 7 καλές τέχνες και μας περνάει το μήνυμα ότι τα πιο ισχυρά όπλα για έναν καλύτερο κόσμο είναι η τέχνη και η αγάπη. Επίσης, στις 20:00 την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί το βιβλίο Νυχτερινή Ακρόαση της Ευγενίας Φακίνου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, ένα βιβλίο εγκώμιο στο όνειρο και στις αγάπες που κρατάνε μια ζωή.
Τέλος, η Άνοιξη Τεχνών, θα μας αποχαιρετήσει το Σάββατο 19 Μαΐου στις 18:00 στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγ.Θεοδώρων & Δ.Κυριακού, Κηφισιά), με μια παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Γιώγιας Σιώκου “Στα δένδρα μιλώ με τ' όνομά τους”.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.