Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς#Jobday

26/11/2017 - 11:30

Ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει σε συνεργασία με το skywalker.gr την Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς#Jobday. Πρόκειται για μία δράση που περιλαμβάνει εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, προσωπικό coaching και δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικών σημειωμάτων. Η Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς#Jobday θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Αthens Tech College, Τατοΐου 2 & Όθωνος 77, Κηφισιά, στις 9 Δεκεμβρίου 2017 από τις 11:00 έως τις 19:00.

Workshop αναζήτησης εργασίας

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

11:30-12:30

Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό προσανατολισμό. Είναι, ουσιαστικά, μία περίληψη της εκπαίδευσης, των ικανοτήτων και των επαγγελματικών εμπειριών σας και ο τρόπος παρουσίασης όλων των παραπάνω αποτελεί την πρώτη εντύπωση του προσώπου σας στον υπεύθυνο επιλογής υποψηφίων.

Εισηγήτρια

Ναντίν Γεωργίου - Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς Οικονομικού Πανεπιστημίου

12:30-13:30

Το LinkedIn στην αγορά εργασίας

Το LinkedIn είναι ένα ισχυρό εργαλείο επαγγελματικής δικτύωσης και ενίσχυσης του προσωπικού σας προφίλ. Μπορείτε να βελτιώσετε την απήχηση του προσωπικού σας brand αξιοποιώντας χρήσιμες αρχές και τεχνικές του LinkedIn, ώστε να φτιάξετε ένα προφίλ με αξιόλογο περιεχόμενο. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθετε να αξιοποιείτε τις δυνατότητες του LinkedIn.

Εισηγήτρια

Νταϊάνα Αλεξάκη - Social Media Copywriter & Account Manager, BaaS

13:30-14:30

Πώς αξιολογείται το επαγγελματικό προφίλ μου: Συμβουλές και μικρά μυστικά Συμβουλές και μικρά μυστικά για το πώς αξιολογείται το επαγγελματικό προφίλ. Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα στην αξιολόγηση ενός επαγγελματικού προφίλ και πώς πρέπει να τα παρουσιάζω.

Εισηγήτρια

Μαρία Χατζηαγγελίδη, Personal & Business Coach (Certified by ICF)- Accounting & Tax Advisory Services

14:30-15:00

Ελαφρύ γεύμα

15:00-16:00

Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη Η διαδικασία της συνέντευξης είναι συνήθως το επόμενο βήμα στην επικοινωνία ενός υποψηφίου με ένα Τριτοβάθμιο Ίδρυμα Εκπαίδευσης ή με μια επιχείρηση – φορέα – οργανισμό, που έχει

κατ’ αρχήν αξιολογήσει θετικά το βιογραφικό του σημείωμα.

Εισηγήτρια

Ελένη Μαράκη - Κοινωνιολόγος -Εργασιακός Σύμβουλος

16:00-17:00

Στρατηγική δημιουργίας επιτυχημένης καριέρας Το σεμινάριο αναφέρεται σε όλους εκείνους που βρίσκονται στο σημείο σημαντικών αποφάσεων όσον αφορά στην επαγγελματική τους πορεία και παρέχει τον τρόπο να διαχειρίζονται τις αλλαγές και τις προκλήσεις στην επαγγελματική τους πραγματικότητα.

Εισηγήτρια

Δώρα Φούντα - Κοινωνιολόγος, Executive & Career Coach, Μέντορας e-learning EKΠΑ & Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

17:00-18:00

Κοινωνική επιχειρηματικότητα-μια δυναμική διέξοδος

Εισηγητής

Νίκος Νικολούτσος -Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας-Κοινωνικής επιχειρηματικότητας

18.00 – 19.00

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

Εισηγητής

Σωτήρης Πέτρου, Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού , προϊστάμενος του Προτύπου Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Π.Κ.Ε.Π.) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)

Workshop ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

11:30-12:30

Επαγγελματική προσαρμοστικότητα, ικανότητες και δεξιότητες (soft skills) Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων τόσο στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, αλλά και ενώ δραστηριοποιούνται ήδη επαγγελματικά.

Εισηγήτρια

Ελένη Φιλιππή - Certified Life & Business Coach, HR Consultant, Trainer

12:30-13:30

Προσωπική Επαγγελματική Ταυτότητα Personal branding

Το εργαστήριο θα εστιάσει στο πώς μπορεί να χτίσει κάποιος την προσωπική του εικόνα / το προφίλ του στο διαδίκτυο. Πώς να κάνει μάρκετινγκ στον ίδιο τον εαυτό του. Εκτός από προϊόντα, τόποι ή επιχειρήσεις, brands είναι και τα φυσικά πρόσωπα. Ο καθένας από εμάς στην καριέρα του θεωρείται ως ένα brand, διαθέτει ένα personal brand. Το προσωπικό branding είναι το απόλυτο μέσο για να ξεχωρίσει κανείς από το πλήθος, να δημιουργήσει μία δυναμική και ειλικρινή εικόνα, που θα αντιπροσωπεύει τον ίδιο και το έργο του.

Εισηγήτρια

Μαρία Παπάζογλου - Πιστοποιημένη Coach, Ιδρύτρια του www.mentorascoach.com, Εκπαιδεύτρια, Επαγγελματίας ΝLP

13:30-14:30

Συναισθηματική νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να γνωρίζει και να ελέγχει τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του. Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης στην επιτυχία των στόχων της επιχείρησης, να συμπεριφέρονται με τρόπο που να εξυπηρετεί τα σχέδια τους και να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά και ομαδικά.

Εισηγήτρια

Μαρία Ζαρωτιάδου, MSc Strategic Marketing and Management Specialist Business Coach and Mentor

14:30-15:00

Ελαφρύ γεύμα

15:00-16:00

Elevator pitch: Παρουσίαση του εαυτού μου σε 1 λεπτό Πώς παρουσιάζει κάποιος τον εαυτό του σε 1 λεπτό, ώστε να κάνει τον συνομιλητή του να θέλει να τον ακούσει.

Εισηγητής

Νάσος Φωτόπουλος - Life, Career, Business & Executive Coach, ICF Associate Certified Coach (ACC), ICA Certified Professional Coach (CPC), NLP Master Certified Coach, Corporate Trainer,

Business Mentor

16:00-17:00

Βασικές Αρχές Διαχείρισης Χρόνου Time management

Η αποτελεσματική διαχείριση του εργασιακού χρόνου είναι ένας από τους τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο πολλών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες τρόπους σωστής οργάνωσης του χρόνου, ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί και να διώχνουν το άγχος, που δημιουργεί οπωσδήποτε αρνητικά αποτελέσματα.

Εισηγήτρια

Νέλλη Μπέλκη - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Εκπαιδευτικός,

Μέντορας

17:00 – 18:00

Εθνικά και Ευρωπαϊκά Εργαλεία για την υποστήριξη της διαχείρισης της σταδιοδρομίας και της μετάβασης στην αγορά εργασίας. Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Εισηγητής

Δημήτρης Γαϊτάνης – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων

Συ.Ε.Π.

Παράλληλες Δράσεις

Α) Προσωπικό Coaching (από Πιστοποιημένους Επαγγελματίες του ICF)

11:00-18:00

Θα υπάρχουν επαγγελματίες coaches που θα μπορούν να βλέπουν τον κάθε ενδιαφερόμενο για μισή ώρα. Τι θα μπορούσες να συζητήσεις με έναν coach; Η επίτευξη των στόχων είναι ο σκοπός του coaching, συνεπώς, αν

έχεις στόχους, άδραξε την ευκαιρία!

Συζήτησε για:

• Διλήμματα που αντιμετωπίζεις και αλλαγές που επιθυμείς να κάνεις.

• Προβλήματα και προβληματισμούς σου.

• Κάτι που ανακάλυψες και σε έχει αναστατώσει.

• Μια καινούργια ιδέα.

• Εκείνα που υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα κάνεις.

• Τη συνθήκη στην οποία βρίσκεσαι και την απόφαση που χρειάζεται να πάρεις.

• Όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθεις, από τον φόβο μέχρι την ελπίδα.

18:00-19:00

Δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου για τη δημιουργία μίας βιώσιμης επιχείρησης

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να μάθουν την μεθοδολογία εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου Επιχειρηματικού Πλάνου.

Εισηγήτρια

Γεωργία Μαλλίδου - Σύμβουλος Εργασίας, Σύμβουλος

Επιχειρηματικότητας

• Την εξέλιξή σου και την αξία που εσύ ο ίδιος δίνεις στον εαυτό σου.

Β) Κέντρο Σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος

11:00-19:00

Καθοδήγηση συμπλήρωσης Βιογραφικού Σημειώματος από την εταιρεία Career in Progress.