Ζήστε μια νέα εμπειρία: τις διαδικτυακές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς

31/12/2020 - 22:00

Αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα ας προσπαθήσουμε να αναστήσουμε το χαμόγελο στα χείλη μας, ας ζεστάνουμε τις καρδιές μας με διαδικτυακές χριστουγεννιάτικες αποδράσεις. Από το εμβληματικό κτήριο της Βίλλας Μπότση ας μεταφέρουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων, την ελπίδα που γεννήθηκε μαζί με τον Χριστό. Είμαστε κοντά σας αλλά από απόσταση για να ενώσουμε τις καρδιές μας, ώστε μέσα από την καλλιτεχνική διέξοδο που δίνει ο Πολιτισμός να προσφέρουμε τις ανάσες εκείνες που τόσο έχει ανάγκη στην παρούσα συγκυρία η χειμαζόμενη ζωή μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εύχεται Αγάπη, Υπομονή, Αντοχές κι Αισιοδοξία. Μας παρακαλεί να συνεχίσουμε με σχολαστικότητα, την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης έτσι ώστε να κρατήσουμε έξω από τα σπιτικά μας τον αόρατο εχθρό που θέλει να κλέψει τις ζωές μας.
Δεν θα τα καταφέρει. Θα νικήσουμε!

Ακολουθείστε μας στο κανάλι YouTube του Δήμου Κηφισιάς και στη σελίδα facebook Δήμος Κηφισιάς καθώς και στη σελίδα facebook του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς.

Η μουσική συναντά την Μαγεία των Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα συναντούν την Μαγεία της μουσικής, μέσα από το έργο της Πηγής Λυκούδη. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Γεωργία Αγγέλου μαζί με την συνθέτρια στο πιάνο και τον Δημήτρη Κοντονή στην κιθάρα. 

Η χορωδία είναι ο πληθυντικός της ανθρώπινης φωνής, όμως η Μικτή και Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη μουσική διεύθυνση και άγρυπνη  καθοδήγηση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη, είναι ασπασμός των αγγέλων με το άστρο των Χριστουγέννων. 


Των Αγγέλων οι ψαλμοί τραγούδια στην καρδιά μας από τη Μικτή και Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, υπό την μουσική διεύθυνση και άγρυπνη καθοδήγηση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του 2019 της Μικτής & Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς. Μαζί τους η πολυμελής ορχήστρα Musica Nova. 

Από τη Βίλλα Μπότση η Χριστουγεννιάτικη ‘συνομιλία’ δύο μουσικών του μαέστρου Φίλιππου Χίου και του σαξοφωνίστα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εκ μέρους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς ευχήθηκαν με τον δικό τους εκπληκτικό μουσικό τρόπο «Καλές Γιορτές». 

Τα Χριστούγεννα με το «Παραμύθι των Χριστουγέννων» για νέους και νεότερους. Μπείτε στο πνεύμα των εορτών. Μια μουσική-θεατρική εκδήλωση που μαγεύει την ψυχή. Διάσημες μελωδίες, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, αφηγηματική γλαφυρότητα, αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, μιούζικαλ υψηλής αισθητικής όπου πρωταγωνιστούν ο λυρισμός και η μελωδία από τη λυρική σοπράνο  Μαργαρίτα Γκινοσάτη, τη σολίστ Κολορατούρα Μαρία Κόκκα και τον εξαίρετο ερμηνευτή Νίκο Γεώργα. Με τη σκηνοθετική ματιά και επίβλεψη της Βασιλικής Γιαννοπούλου. 

Μια καινούρια μουσική ματιά σ’ ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την ταλαντούχο  Μάγδα Βαρούχα. Η μουσική αυτή διαδρομή περνάει από το κατώφλι των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζηδάκι, Μϊκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου. 

Σ’ αυτό το σύγχρονο δρόμο της αυθεντικής pop μουσικής ο εξαίρετος ερμηνευτής/συνθέτης Άκης Δείξιμος θα μας κρατήσει συντροφιά  με  αγαπημένα νεανικά τραγούδια. Μια μουσική περιπλάνηση μέσα από γνωστές νεανικές και λαϊκές επιτυχίες και όχι μόνο!