Εσθονική Ορχήστρα Glasperlenspiel Sinfonietta

17/03/2018 - 20:00

Εσθονική Ορχήστρα Glasperlenspiel Sinfonietta

Εσθονική Χορωδία Collegium Musicale

Ευάγγελος Χριστόπουλος, όμποε

Μουσική διεύθυνση: Jaan Ots

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Εσθονικής Δημοκρατίας (1918-2018), η εσθονική ορχήστρα Γκλασπέρλενσπιλ (μετ. Το παιχνίδι με τις χάντρες) περιοδεύει σε ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας της με Έλληνες καλλιτέχνες.

Στις 17 Μαρτίου 2018 η εσθονική συμφωνιέτα (μουσικό σύνολο μικρότερο από συμφωνική ορχήστρα αλλά μεγαλύτερο από σύνολο μουσικής δωματίου) θα συμπράξει στη Βίλα Καζούλη με τον διεθνώς καταξιωμένο ομποΐστα Ευάγγελο Χριστόπουλο σε αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και έργα Εσθονών συνθετών, όπως ο Άρβο Περτ, από τους σημαντικότερους στον κόσμο εν ζωή συνθέτες θρησκευτικής μουσικής. Τη συναυλία θα πλαισιώσει η χορωδία από την Εσθονία Collegium Musicale, σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Jaan Ots.

Tο ρεπερτόριο της Glasperlenspiel Sinfonietta περιλαμβάνει όχι μόνο κλασικά αριστουργήματα αλλά και καινοτόμα πρότζεκτ σε ένα εξαιρετικά δραστήριο πρόγραμμα. H ορχήστρα παρουσιάζει τη μουσική του παρελθόντος ως ένα ζωντανό οργανισμό και ως μια απολαυστική εμπειρία, από την οποία οι ακροατές αποκομίζουν την αίσθηση της ζεστασιάς και της ενέργειας.

Ο ομποΐστας και παιδαγωγός Ευάγγελος Χριστόπουλος διετέλεσε 1ο όμποε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επί 40 χρόνια, και μέλος του Ελληνικού Κουιντέτου Πνευστών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και διεθνώς, και έχει συμμετάσχει σε γαλλικά φεστιβάλ και περιοδείες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται πολλές ηχογραφήσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο (συνεργάζεται τακτικά με την Ελένη Καραΐνδρου), οι οποίες έτυχαν θερμής υποδοχής από τη διεθνή κριτική, ενώ πολλοί Έλληνες δημιουργοί έχουν συνθέσει έργα ειδικά γι' αυτόν.

Είσοδος ελεύθερη

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Πρωθυπουργικού Γραφείου της Δημοκρατίας της Εσθονίας, για τα 100 χρόνια της Εσθονικής Δημοκρατίας

Σε συνεργασία με την Estonian Record Productions