1η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ

Του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ»
Δήμου Κηφισιάς -ΟΚΑΝΑ

      Την Δευτέρα 13.11.17 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα: Μαθησιακές δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής. Τα θέματα αυτά τα ανέπτυξαν με ένα πολύ άμεσο και κατανοητό τρόπο οι δυο προσκεκλημένοι ομιλητές- επιστημονικοί συνεργάτες της (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»: η κα   Αλεξάνδρα Γεωργουλή,  Λογοπεδικός- Ειδ. Παιδαγωγός, και ο κος Μάνος Τσαλαμανιός, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Τμήμα Ψυχιατρικής Παίδων – Εφήβων, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, Οι δύο ομιλητές προσπάθησαν να μεταφέρουν στους συμμετέχοντες τόσο τις προκλήσεις όσο και το συναισθηματικό κλίμα το οποίο βιώνουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και  στάθηκαν στον προστατευτικό ρόλο που μπορεί να έχει η οικογένεια στο να βοηθήσει τα παιδιά με αυτές τις δυσκολίες να διαχειριστούν τις απαιτήσεις της καθημερινότητας τους.

    Στην συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

     Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς -ΟΚΑΝΑ,  και την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού». Επιστημονική Υπεύθυνος του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στο Δήμο Κηφισιάς είναι η κα Σωτηρία Μακαρώνη Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη» Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο  Πολιτιστικό Κέντρο Της Νέας Ερυθραίας «ΒΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑ», (Λουκή Ακρίτα 4 – Ν. Ερυθραία). Για περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής:  τηλ 210-8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:   e-mail:info@pronoi.org.gr , εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00