Ψηφίστηκαν Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018

O Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς για το οικονομικό έτος 2018, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που εργάστηκαν για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος και διευκρίνισε ότι κατά την διαδικασία εκπόνησης τους, συνεργάστηκαν η Εκτελεστική και η Οικονομική Επιτροπή, αλλά και γνωμοδοτικά τα Τοπικά Συμβούλια, η Επιτροπή Διαβούλευσης και οι Συνοικιακές Συνελεύσεις. Ο Δήμαρχος τόνισε πως αρκετές προτάσεις των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης ενσωματώθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα σε θέματα που αφορούν στον  ηλεκτροφωτισμό, στην ανάπλαση παιδικών χαρών και στη συντήρηση πεζοδρομίων.

Επίσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού που για τρίτη χρονιά θα υλοποιηθούν στο Δήμο μας. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο μοναδικός Δήμος στην χώρα που καταρτίζει και υλοποιεί Συμμετοχικό Προϋπολογισμό από το 2016. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε πως το κονδύλι που θα διατεθεί για το 2018, ανέρχεται σε 350.000 ευρώ το οποίο θα κατανεμηθεί ισομερώς ανά Δημοτική Ενότητα.

Ο κ. Θωμάκος ανέφερε ενδεικτικά κάποια εμβληματικά έργα που καλύπτουν κύριους στόχους και προτεραιότητες της Διοίκησης.

1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας (ήδη έχουν παραδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης στην ΚΤΥΠ Α.Ε. για το σχολικό συγκρότημα και σύντομα θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια για να δημοπρατηθεί το έργο μέσω ΕΣΠΑ)

2. Δημιουργία τριών προπονητηρίων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη (ενταγμένες μελέτες στο τεχνικό πρόγραμμα)

3. Αθλητικό Συγκρότημα Κάτω Κηφισιάς (συνεχής είναι η  προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής  για την επίσπευση των διαδικασιών του αφορούν στην τροποποίηση του ρυμοτομικού στην περιοχή «Τρίγωνο Φραγκοπούλου»)

4. Ανάπλαση και πιστοποίηση παιδικών χαρών(προχωρά ο διαγωνισμός για αντικατάσταση οργάνων σε 10 παιδικές χαρές και ακολούθως θα προωθηθεί η διαδικασία για άλλες 25)

5. Στέγαση της Αρχαιολογικής έκθεσης του Δήμου Κηφισιάς σε κτίριο έναντι της Βίλας Κουτούπη

6. Ονοματοθεσία οδών (αντικατάσταση ξεθωριασμένων πινακίδων)

7. Αποξήλωση των κακώς κατασκευασμένων κυβόλιθων στο κέντρο της Κηφισιάς και αντικατάστασή τους από έγχρωμη  άσφαλτο

8. 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (έκδοσης της οικοδομικής άδειας για το σχολείο και ολοκλήρωση έργου)

9. Αντιπλημμυρικά έργα (προωθούνται έργα στις περιοχές Νέα Κηφισιά, Κάτω Κηφισιά και Κεφαλάρι)

10. Πλατεία Αδαμών (αναβαθμίζεται ο χώρος και προχωρά η απευθείας αγορά του χώρου)

11. Ανανέωση του στόλου της καθαριότητας (διεξαγωγή διαγωνισμού για την αγορά οχημάτων)

12. Υπογειοποίηση  κάδων απορριμμάτων (πιλοτικά θα εφαρμοστεί σε τρία σημεία. Λεβίδου στην Κηφισιά, Παλαιολόγου στην Πολιτεία και Στροφυλίου στη Νέα Ερυθραία)

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αντικρίζοντας τα σχεδόν άδεια έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης για τρίτη χρονιά στην συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα  επεσήμανε πως η στάση αυτή δηλώνει την προτεραιότητα των συναδέλφων και τις επιλογές τους. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποιοι επέλεξαν να είναι στην Κηφισιά στην πιο σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ποιοι όχι. Η ψήφος όλων των συμβούλων είναι ισότιμη, οι πολίτες έδωσαν εντολή στον κάθε έναν ξεχωριστά να πάνε τον Δήμο μπροστά και όχι να τον υπονομεύουν. Η παρουσία των Συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο τιμά τους πολίτες που τους ψήφισαν.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σίσσυ Παπασπύρου, παρουσίασε το Σχέδιο του Προϋπολογισμού Εσόδων και Εξόδων για το οικονομικό έτος 2018.  Ο Προϋπολογισμός θα ανέλθει στο ποσό των 112.691.439,85  € και σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, είναι απόλυτα ρεαλιστικός και πλήρως ισοσκελισμένος.

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης παρουσίασε τα έργα του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού του 2018.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υποδομών, Προγραμματισμού κι Αειφόρου Ανάπτυξης, Σταύρος Ζαπάντης, επεσήμανε πως σχολεία, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση οδοστρωμάτων και επισκευές λακκουβών είναι οι κύριοι άξονες του Τεχνικού Προγράμματος. Ο προϋπολογισμός του για το 2018, ανέρχεται στο ποσό των 23.6444.863,55  €, εκ των οποίων τα  22.817.152,77 3€ σε νέα και συνεχιζόμενα έργα και τα  827.710,78 € σε μελέτες.

Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκαν ομόφωνα οι προϋπολογισμοί των Νομικών Προσώπων του Δήμου Κηφισιάς, «Κοινωνική Μέριμνα», «Ανθοκομική», «Δημήτριος Βικέλας» και «ΚΕΜΜΕ».