Χοροί και Μουσικές του Κόσμου 2018

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», την Δευτέρα 9 Ιουλίου,  πραγματοποίησε στο «Αίθριο» του Δημαρχείου Κηφισιάς, την εκδήλωση των τελικών επιδείξεων του έτους 2018 των Τμημάτων λάτιν, ευρωπαϊκών, οριένταλ, αργεντίνικου τάγκο και ελληνικών χορών.

Οι δάσκαλοι χορών με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους,  παρουσίασαν χορογραφίες που επιμεληθήκαν, προσφέροντας ένα μουσικοχορευτικό θέαμα απ’ ότι διδάχτηκαν την περίοδο 2017-2018.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αχιλλέας Κουρέπης και επίσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τόνισε την σπουδαία δουλειά που γίνεται στα Τμήματα Χορών του Δήμου και ευχαρίστησε γι’ αυτό τους δασκάλους, τόσο τους πιο παλιούς  Γιώργο Τραχανή και Βασιλική Μουζή όσο και τους νεώτερους Yuri Dimitrof και Μαρία Μπελεφάντη.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικήτας Κόκκαλης ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλης Καυγαλάκης,  η  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ κ. Πόλυ Αστερίου» , η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κ. Έφη Κούτση,  ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Υπεύθυνος Υποδομών, Ανάπτυξης, Ενέργειας  κ. Σταύρος Ζαπάντης, ο, και το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» κ. Αγγελική Βαλασοπούλου.  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συμμετέχοντες στα Προγράμματα του Δήμου, χόρεψαν τα εξής μουσικά κομμάτια: ORIENTAL και CLASSIC ORIENTAL, ARGENTINE TANGO, RUMBA, CHA-CHA-CHA, JIVE, MAMBO, SAMBA, MILONGA, SALSA, LATIN, ROCK & ROLL και από ελληνικούς χορούς ΧΑΣΑΠΙΚΟ, ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ & ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ. Επίσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει κάποια SHOW χορών από τους δασκάλους και επίλεκτους χορευτές όπως τους: Γιώργο Τραχανή και Άρτεμη Λούτα, Yuri Dimitrov & Στεφανία Τσέρτου, Μαρία Μπελεφάντη - Δημήτρη Κοκκώνη και Νανά Τσουσοπούλου.

Το κοινό ενθουσιάστηκε με το υπέροχο θέαμα από τις μουσικές και τους χορούς του Κόσμου και χάρισε απλόχερα το χειροκρότημά του. Ιδιαίτερα χειροκροτήματα απέσπασε το παιδικό και εφηβικό τμήμα χορών λάτιν όπου τα παιδιά εντυπωσίασαν με το ταλέντο τους και τις χορευτικές τους ικανότητες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα και έπαινοι σε όλους τους χορευτές από τους επισήμους παρευρισκόμενους.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και την αναφορά σε κάθε χορό, έκανε η Χορογράφος κ. Έφη Κεραμάρη.