Το Πρόγραμμα Πρόληψης BOYS & GIRLS PLUS του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ ταξίδεψε στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Πρόληψη Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου», την Παρασκευή & το Σάββατο 3-4 Νοεμβρίου 2017, στο Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις» στην Πάτρα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς «Προνόη» και με την Υπεύθυνη  Αγωγής Υγείας της Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας.

    Το σεμινάριο βασίστηκε στο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υγιών Στάσεων και Πρόληψης σε έφηβους “BOYS & GIRLS PLUS” – εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

     Προσκεκλημένη εκπαιδεύτρια στο επιμορφωτικό σεμινάριο για την πρώτη ημέρα ήταν η κα  Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc - Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ». 

Το σεμινάριο στην Πάτρα παρακολούθησαν 30 εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Αχαΐας οι οποίοι στην συνέχεια θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα στους μαθητές τους στο χώρο των σχολείων με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις. Στόχος της εφαρμογής του προγράμματος  στους μαθητές είναι η εμπλοκή με δημιουργικό τρόπο των νέων σε ένα υγιή τρόπο ζωής ενώ παράλληλα τους ευαισθητοποιεί στους κινδύνους που σχετίζονται με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως είναι: η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η κακή διατροφή, η ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, η ανεξέλεγκτη χρήση των εφαρμογών διαδικτύου κ.λπ.