Το ΚΕΜΜΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017

Το ΚΕΜΜΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017

 

Συγκινητική ήταν  η προσέλευση του κόσμου της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ), που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στον σύντομο χαιρετισμό του εκτός από τις ευχές για υγεία, αλληλεγγύη και εργασία,  αναφέρθηκε στο έργο του ΚΕΜΜΕ και στο υπό κατασκευή πάρκο του Μικρασιατικού Πολιτισμού που διαμορφώνεται στο αύλειο χώρο του.

Η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κα Έφη Κούτση ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους πολίτες, τους εκπροσώπους των Μικρασιατικών Συλλόγων αλλά και του Δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο εθιμοτυπικό κάλεσμα του Δ.Σ. και προσήλθαν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Τυχερή της βασιλόπιτας του ΚΕΜΜΕ στάθηκε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σίσσυ Παπασπύρου.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια. Οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας τραγούδησαν  μεταξύ άλλων τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ. Την επιμέλεια του μελωδικού προγράμματος είχε ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας, υπεύθυνος του τμήματος Παραδοσιακού Πολιτισμού του ΚΕΜΜΕ.

Στην κοπή της πίτας του ΚΕΜΜΕ  παραβρεθήκαν επίσης Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης και Χρήστος Καλός οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σάντυ Πατρινού, Μαρία- Χριστίνα Τσιάμα, Πόλυ Αστερίου, Αχιλλέας Κουρέπης, Παντελής Παπανικολόπουλος, Νικήτας Κόκκαλης και. Γιάννης Τσαγκάρης.