Το αύριο του ίντερνετ, στην Κηφισιά σήμερα

Ο Δήμος Κηφισιάς αγκαλιάζει τον κόσμο της τεχνολογίας και υποδέχεται το μέλλον. Κατόπιν  ενεργειών η Κηφισιά θα είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που θα υποδεχθούν την τεχνολογία ''Fiber To The Home'' (Η Οπτική Ίνα φτάνει στο Σπίτι).

Ήδη πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με τον Δήμο Κηφισιάς και τον ΟΤΕ και συμφωνήθηκε η Κηφισιά να περάσει άμεσα στην Νέα Τεχνολογία.

Στην σχετική σύσκεψη παρέστη από τον ΟΤΕ ο κ Χρήστος Βασιλόπουλος (Network Planning Manager), η κ. Κική Ζαννιά (ΕταιρικήΕπικοινωνία), ο κ Ιωάννης Χρηστινακάκης (Τεχνική Περιφ. Νοτίου Ελλάδος) και ο κ Λευτέρης Μπάνος όπου είχε συμμετάσχει και στις προηγούμενες συναντήσεις για να ετοιμάσουμε το έδαφος για την συμφωνία. Το Δήμο Κηφισιάς εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμματισμού, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας κ Σταύρος Ζαπάντης.

Τα Δίκτυα FTTH προσφέρουν:
- Αφάνταστα γρήγορο ίντερνετ - έως 1 Gbps
- 100% Οπτική Ίνα μέχρι το σπίτι
- Ευρυζωνική Τεχνολογία με απεριόριστο εύρος ζώνης
- Άριστη ποιότητα επικοινωνίας
- Ασφάλεια Επικοινωνιών
- 100% νέο δίκτυο - μικρή πιθανότητα βλαβών
- Μοχλός ανάπτυξης οικονομίας

Στο δίκτυο FTTH μπορούν να συνδεθούν όλοι, ανεξάρτητα από τον πάροχο  που έχουν. Δηλαδή και αυτοί που έχουν σύνδεση με άλλες εταιρίες τηλεφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την συνάντηση είχε γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε να μην παρουσιάζετε το φαινόμενο των εμβαλωματικών διαδικασιών, δηλαδή να ασφαλτοστρώνει κάποιους δρόμους ο Δήμος και μετά να κάνει τομές ο ΟΤΕ. Έτσι δόθηκε στον ΟΤΕ το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Δήμου ώστε να γίνουν τομές για να περάσουν οι οπτικές ίνες πριν κάνει ο Δήμος ασφαλτοστρώσεις στους συγκεκριμένους δρόμους.