Τιμή στους ήρωες του 1940


Τιμή στους ήρωες του 1940
Λιτοί οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου, λόγω Covid-19


Με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκαν οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης από μαθητές Δημοτικών Σχολείων παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.
Στους χώρους των Μνημείων πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις, στην Εκάλη από τον πατέρα Γεώργιο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας και στην Νέα Ερυθραία από τον πατέρα Αθανάσιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.
Η συμμετοχή των αιρετών, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων αλλά και των μαθητών ήταν περιορισμένη. Καταθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ένα ή δύο σχολεία ανά Δημοτική Ενότητα.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε:
«Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Επετείου, είναι αναγκαστικά υποτονικές, με την φλόγα της αγάπης στην Πατρίδα να δυναμώνει περισσότερο. Οι μάχες εθνικές, κοινωνικές κι ατομικές συνεχίζονται καθημερινά όχι με λόγχες και κανόνια του 1940 αλλά επιστρατεύοντας τη φιλοπατρία, τη συλλογικότητα και την κοινωνική ευθύνη. Καθημερινά δίνουμε τη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό με όπλα την κοινωνική και ατομική ευθύνη. Είμαστε ο μοναδικός λαός που γιορτάζει την είσοδο στον πόλεμο λόγω του ενθουσιασμού και της αυταπάρνησης που επικράτησε. Η ιαχή «αέρα» πρέπει και σήμερα να μας εμπνέει και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με ψηλά το κεφάλι».