Τιμή στον αείμνηστο Πρόεδρο Εκάλης Βασίλη Σφηκάκη

Τιμή στον αείμνηστο Πρόεδρο Εκάλης Βασίλη Σφηκάκη

Το Σάββατο 08 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ονοματοδοσίας του πάρκου και της παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Το πάρκο και η παιδική χαρά της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης φέρουν πλέον το όνομα του αειμνήστου Προέδρου Εκάλης Βασίλη Σφηκάκη ο οποίος επί 24 χρόνια (12 από την θέση του συμβούλου και 12 χρόνια από την θέση του  πρόεδρου) προσέφερε τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της Εκάλης και ήταν ο πρώτος που δημιούργησε την παιδική χαρά στον εν λόγω χώρο.

Μετά το καλωσόρισμα της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας  Εκάλης κα Λίλας Δραγώνα  το λόγο πήρε ο Δήμαρχος  Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. «Ο Βασίλης Σφηκάκης είχε  πλούσια θητεία και προσφορά στην Κοινότητα Εκάλης και κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου, την εκτίμηση των συμπολιτών με την προσφορά και το έργο του. Η ονομασία  του πάρκου και της παιδικής χαράς είναι οφειλούμενη και καθυστερημένη αναγνώριση της πλούσιας  παρακαταθήκης του».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Εκάλης κ. Γιώργος Λιανός  ο οποίος εξήρε το ήθος του Βασίλη Σφηκάκη και έκανε λόγο για «μια ζωή γεμάτη δράσεις και έργα προς όφελος των πολιτών της Εκάλης».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός προχώρησαν στα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής με το όνομα του Βασίλη Σφηκάκη.

Δύο λόγια για τον Βασίλη Σφηκάκη:

 Κάτοικος Εκάλης από το 1969. Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ με πλούσιο έργο στον τομέα των κατασκευών.

Ιδρυτής και πρόεδρος του Εξωραϊστικού και πολιτιστικού Συλλόγου Εκάλης από το 1973 μέχρι την εκλογή του ως Κοινοτάρχη το 1987 οπότε και του απενεμήθη ο τίτλος του επίτιμου προέδρου του Συλλόγου.

Εκλεγμένος σύμβουλος της κοινότητας Εκάλης από το 1975 έως το 1986 και  μετέπειτα πρόεδρος της Κοινότητας Εκάλης για τρεις συνεχείς τετραετίες από το 1987 έως το 1998.

Κατόπιν της εκλογής του σταμάτησε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, παραιτήθηκε από ΔΣ Εταιρειών, συλλόγων και ιδρυμάτων  για να ασχοληθεί μόνο με την κοινότητα. Το είχε άλλωστε υποσχεθεί στους Εκαλιώτες και το τήρησε.

Συνιδρυτής του ΣΠΑΠ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Εκάλης Δημήτρη Λιανό το 1991.

Στην τελετή ονοματοδοσία παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αποστόλος Κασιούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αχιλλέας Κουρέπης, Βαγγέλης Αυλήτης, Έφη Κούτση και Παναγιώτης Ραυτόπουλος, ο κοινοτικός σύμβουλος Εκάλης Χρήστος Μαντάς,  ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ» Γιάννης Μελάς, και οι πρώην κοινοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Παπαχατζόπουλος και Γιάννης Φρονιμίδης.

Να σημειώσουμε πως το έργο της Παιδικής Χαράς  που βρίσκεται στην Πλατεία Κέννεντυ στην Εκάλη, επανασχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο ενώ εγκαινιάστηκε το 2013.