Τελετή λήξης της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Τελετή λήξης της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

 

Ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων έφτασε και φέτος στην ολοκλήρωσή του, με την τελετή λήξης της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Δέκαοκτώ ημέρες γεμάτες ανοιξιάτικες ευωδίες αλλά και με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, προσέλκυσαν πάνω από 80.000 επισκέπτες, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος».

Η τελετή λήξης την φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στη χορωδιακή μουσική με τη συμμετοχή της Παιδικής χορωδίας Μαντολινάτα – Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, της Παιδικής Χορωδίας Μικροί Τροβαδούροι, και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου και το κλείσιμο με την Χορωδία Κηφισιάς 1937 η οποία φέτος γιορτάζει 80 χρόνια από την ίδρυσή της. Μια επιλογή που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ερμηνείες των χορωδών και των μουσικών  σιγοτραγουδώντας  μαζί τους τα εξαιρετικά διαχρονικά τραγούδια που ακούστηκαν.

«Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι ριζωμένη στις καρδιές μας και ζυμωμένη στο χρόνο προκειμένου να παραμένει νεανική και ζωντανή και κάθε χρόνο να παρουσιάζει στο κοινό κάτι καινούργιο και μοναδικό. Για πάντα Ανθοκομική για πάντα Κηφισιά!!» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφερόμενος στην διαχρονικότητα του θεσμού. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως η Ανθοκομική Κηφισιάς είναι μια ιδέα ένα πολυδιάστατο γεγονός, για το οποίο εργάζονται σκληρά οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου αλλά και το εποχικό προσωπικό. Ευχαρίστησε για την ποιοτική επιτυχία της έκθεσης την πρόεδρο της κα Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, την αντιπρόεδρο της κα Δήμητρα Αγαπάκη, η οποία έκανε και την παρουσίαση της βραδιάς, το Δ.Σ της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους ανθοπαραγωγούς, ανθοφυτωριούχους, παραγωγούς, συλλόγους, τις εταιρίες κοινωνικής φροντίδας και όλους όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην φετινή έκθεση.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης κα Κλεοπάτρα Χατζοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο που της ανέθεσε τον εμβληματικό για την Κηφισιά θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης. Όπως είπε και η ίδια «φέτος δημιουργήσαμε μια ζεστή και φιλική για τους επισκέπτες έκθεση, στην οποία άνθισαν όχι μόνο φυσικά λουλούδια αλλά και λουλούδια τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς,  με το πρώτο Βραβείο του  Καλύτερου Περιπτέρου Ανθέων να ονομάζεται «Γιώργος Χιωτάκης» εις μνήμη του επίτιμου μέλους του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς.

Αναλυτικά τα βραβεία της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς είναι:

Βραβείο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ» Απενεμήθη στους αδερφούς Ξενάκη από τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο
Βραβείο Εκθεσιακού Περιπτέρου. Απενεμήθη στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πρασίνου  κ. Γιώργο Κομιανό
Βραβείο Εκθεσιακού Περιπτέρου. Απενεμήθη στον κ. Ιωάννη Γρύλλη  για την χορηγία υδρόβιων φυτών  προς ολοκλήρωση της ανάπλασης της μικρής λίμνης που επισκευάστηκε φέτος μετά από πολλά χρόνια μη λειτουργίας. Την βράβευση έκανε το μέλος του Δ.Σ. Α.Ε.Δ.Κ. κ. Ιωάννης Κιτάντζης
Βραβείο Έκθετη για την συμμετοχή του στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Απενεμήθη στον  κ.Απόστολο Ζερκούλη για την Παρουσιάση -Κατασκευή «Βonsai». Την βράβευση έκανε η Πρόεδρος της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. κα Πόλυ Αστερίου.

Επίσης βραβεύτηκαν:

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για τη διαχρονική προσφορά του στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς και για τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 63ης Ανθοκομικής. Το βραβείο παρέλαβε η κα Βάσω Τσαλαβούτα  προκειμένου να παραδοθεί στη Δ/νση του Ι.Γ.Ε..

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 63ης  Ανθοκομικής. ΤΟ  βραβείο παρέλαβε η Δ/ντρια του Ινστιτούτου Δρ Μαχαίρα Κυριακή από την Πρόεδρο της Α.Ε.Δ.Κ. κα Κλεοπάτρα Χατζοπούλου

Βραβείο τιμής ένεκεν απενεμήθη στον κ. Ιωάννη Λαδάκη για την διαχρονική οργάνωση του Γύρου Κηφισιάς «Αντίκες και Λουλούδια». Το βραβείο παρέλαβε  το επίτιμο μέλος της Α.Ε.Δ.Κ Περικλής  Καραγιαννάκης προκειμένου να παραδοθεί στον κ. Ιωάννη Λαδάκη.

Η συγγραφέας Ουρανία Παρδάλη- Νομικού  για την πολύχρονη συμβολή της στην ανάδειξη του προαστίου της Κηφισιάς. Το βραβείο παρέδωσε στην κα Νομικόυ η Αντιδήμαρχος κα Ζέτη Κασιμάτη.

Ο Σύλλογος « Άγγιγμα Ζωής» για την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του  στον τομέα της υποστήριξης των καρκινοπαθών. Το βραβείο παρέδωσε στην πρόεδρο του συλλόγου  κα Χριστίνα Νομικού, η αντιδήμαρχος κα Σίσσυ Παπασπύρου.

Η Ένωση Μικρασιατών Νέας  Ερυθραίας για την συμμετοχή της στο πολιτιστικό πρόγραμμα της 63ης Ανθοκομικής. Το βραβείο παρέδωσε στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κυριάκο Μαρτάκη, ο αντιδήμαρχος κ Μιχάλης Καυγαλάκης.

Στην Ανθοκηποτεχνική Ένωση Κηφισιάς για την

για την μακροχρόνια προσφορά των μελών της στην Ανθοκομία και την κηποτεχνική της πόλης μας. Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος της Ένωσης κ. Απόστολος Κουτσοκέρας από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό.

Στον Κλέωνα Τσέτη και τον Κωνσταντίνο Χριστάκο μαθητές της Γ’ Λυκείου στο 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ που μας προσέφεραν υπέροχα πλάνα της 63ης Ανθοκομικής με λήψη drone. Στα δύο νέα παιδιά παρέδωσαν τα βραβεία

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Παπανικολόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλλας» κ. Νικήτας Κόκκαλης.

Στον Αντώνιο Ζωάνο για το τραγούδι «το ΒΑΛΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» σε στοίχους και μουσική του ιδίου, όπου υμνεί την Κηφισιά και την Ανθοκομική της Έκθεση. Τραγουδάει ο κ. Σπύρος Αυγουστάτος. Το βραβείο παρέδωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Θεαματικό και το κλείσιμο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης με την απελευθέρωση μπαλονιών από τους μικρούς φίλους του θεσμού!

Ραντεβού του χρόνου στην 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!!