Στην πρώτη γραμμή η μαθητική επιχειρηματικότητα

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επιχειρηματικότητας που θα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς.
Η δράση εντάσσεται στις συστηματικές προσπάθειες του Δήμου μας και του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, στον τομέα της Επιχειρηματικότητας. Σκοπός της είναι να εμπνεύσει αλλά και να κινητοποιήσει τα νέα παιδιά μέσα από τις παρουσιάσεις πετυχημένων επιχειρηματικών σχημάτων.
Την εκδήλωση οργανώνει η Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας κα Ασπασία (Νίνα) Βλάχου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς.
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο διακεκριμένος δημοσιογράφος- συγγραφέας Πάνος Αμυράς, διευθυντής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα διαμορφωθεί ως εξής:
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
1. O κ .Δημήτριος Γκίρτζαλης και η κα.Χρύσα Κρικώνη, ιδρυτικά μέλη της εταιρίας Ρεστία . Η Ρεστία είναι η πρώτη ελληνική εταιρία κοινωνικού χαρακτήρα ( ΚοινΣΕπ) που δραστηριοποιείται στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της μόλυνσης των υδάτων μας, μέσω της πράσινης διόδου – της ανακύκλωσης. Ο σκοπός της Ρεστία πραγματώνεται με την υλοποίηση και χρήση του οικολογικού φίλτρου Ρεστία, το οποίο δημιουργείται από ανακύκλωση αποκομμάτων τριχών.
2. Η κα. Νεκταρία Μαραβά, Project Manager Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Σαρωνίς Κε.Δι.Βι.Μ.2. Η ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ εξειδικεύεται στην Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, στην Επαγγελματική Κατάρτιση και τη Συμβουλευτική όσο και τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας. Σε θέματα ανάπτυξης καινοτομίας, προώθησης της επιχειρηματικότητας, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων τοπικής ανάπτυξης και απασχόλησης, η ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ έχει συσσωρεύσει πολύ σημαντική τεχνογνωσία και βασίζεται στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω learning networks.
3. Η κα. Ευστρατία Χρυσού, ο κ. Μπουλούκος Γιώργος και κα. Ελένη Αλμπέρτου ιδρυτικά μέλη της εταιρείας School Synergy Snacks. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Εικονική Επιχείρηση », που διοργανώνει το « Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων » /Junior Achievement Greece », μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα Μαγειρικής Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης( Ε.Ε.Ε.ΕΚ ) και από την Α ́ Λυκείου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) της Αθήνας, ιδρύσαν και λειτούργησαν την 3S School Synergy Snacks. Η 3S School Synergy Snacks παράγει ένα σύγχρονο καινοτόμο Snack από αγνά υλικά της Ελληνικής Γης, μια «Ενεργειακή Μπάρα Ξηρών Καρπών», η οποία είναι έμπνευση και φέρει την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη , ο οποίος είναι και ιδρυτικό μέλος
4. Η κα. Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.
5. Ο κ. Νίκος Πατσέλης , ιδρυτής της εταιρείας Career in Progress. Η Career In Progress είναι η μοναδική εταιρεία διαχείρισης σταδιοδρομίας στην Ελλάδα που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υποψηφίους, φοιτητές, μαθητές και εταιρίες. Ο κ. Πατσέλης μέσα από την παρουσίαση Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Επιχειρηματικότητα, θα επιδιώξει να παρουσιάσει στους μαθητές πως οι άμεσες εκπαιδευτικές μας επιλογές ενδέχεται να ορίσουν ή να προβλέψουν μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο Δήμος Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο τομέα της επιχειρηματικότητας με ομιλίες, ημερίδες, δράσεις αλλά και προγράμματα που βοηθούν τους νέους μας να οραματιστούν και να τολμήσουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα.