Σπιρομέτρηση για τους υπαλλήλους καθαριότητας

Σπιρομέτρηση για τους υπαλλήλους καθαριότητας

Η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποίησε σπιρομέτρηση σε υπαλλήλους της καθαριότητας την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στο χώρο του Αμαξοστασίου Κηφισιάς.
Τις εθελοντικές της υπηρεσίες προσέφερε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η ιατρός Πνευμονολόγος, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» κα Χαρίκλεια Γιαννακοπούλου. Ο αριθμός σπιρομετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν ανέρχεται σε 78.
«Η σπιρομέτρηση είναι μια απλή, ανώδυνη εξέταση που δίνει πληροφορίες για τη λειτουργία των πνευμόνων. Είναι η πιο χρήσιμη διαγνωστική εξέταση για την χρόνια αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (χρόνια βρογχίτιδα, βρογχικό άσμα κ.α.) διότι μπορούμε να τα διαγνώσουμε στα αρχικά τους στάδια και να χορηγήσουμε την κατάλληλη αγωγή ανακόπτοντας έτσι, πιθανή επιδείνωση αυτών των παθήσεων», επεσήμανε η γραμματέας της Επιτροπής, Επισκέπτρια Υγείας στο ΚΕΠ Υγείας, κα Ασημίνα Σωτηροπούλου.
Η Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για την υλοποίηση της σπιρομέτρησης και τη διοίκηση του Δήμου για τη συμπαράστασή της στο έργο της