Σε κλίμα συναίνεσης οι Δημαιρεσίες στον Δήμο Κηφισιάς.

Σε κλίμα συναίνεσης ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Κηφισιάς στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.
Η θητεία των οργάνων που εκλέχθηκαν: Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, λήγει με το τέλος της θητείας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Κηφισιάς.
Η διαδικασία ξεκίνησε με προεδρεύοντα τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Βαγγέλη Αυλήτη να κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας και τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο να συγχαίρει τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μωράκη, τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα εργατικό και εξήρε το ήθος του. Ο Δήμαρχος απένειμε στον κ. Μωράκη τιμητική πλακέτα ως έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς του.

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Κηφισιάς.

Δημοτικό Συμβούλιο
Ακολούθως τέθηκαν οι προτάσεις για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς. Πρόεδρος του Σώματος εξελέγη, με απόλυτη πλειοψηφία (37 ψήφους έναντι 39 ψηφισάντων) η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο. «Η πρόταση του Δημάρχου ήταν για μένα ιδιαίτερα τιμητική όπως και η ψήφος του καθενός που με στήριξε» δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η νέα πρόεδρος του Δ.Σ.
Αντιπρόεδρος του Σώματος εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία (36 ψήφους) ο κ Βασίλης Ξυπολυτάς, προερχόμενος από το συνδυασμό «Σίγουρα Βήματα» του κ. Χιωτάκη. Γραμματέας εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία (33 ψήφους) ο κ. Πάνος Ραυτόπουλος από την κίνηση «Πολίτες και πόλη».

Οικονομική Επιτροπή
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος πρότεινε για τακτικά μέλη τους Δημήτρη Μωράκη, Βαγγέλης Αυλήτη,, Χρήστο Καλό, Ζέτη Κασιμάτη και Νικήτα Κόκκαλη και τους Σίσσυ Παπασπύρου, Δημήτρη Λιανό και Αχιλλέα Κουρέπη ως αναπληρωματικά μέλη. Η αντιπολίτευση πρότεινε για τακτικά μέλη τους Γιώργο Παπαδόπουλο, Άννα Κορογιαννάκη, Γιώργο Σκορδίλη και τους Αντώνιο Μήλα και Γιάννη Καπάτσο ως αναπληρωματικά μέλη.
Εκλεχθήκαν ως τακτικά μέλη τα εξής:
Δημήτρης Μωράκης 37 ψήφους
Ζέτη Κασιμάτη 37
Χρήστος Καλός 35
Βαγγέλης Αυλήτης 34
Νικήτας Κόκαλης 33
Γιώργος Σκορδίλης 35
Γιώργος Παπαδόπουλος 34
Άννα Κορογιαννάκη 33
Εκλεχτήκαν ως αναπληρωματικά μέλη τα εξής:
Σίσσυ Παπασπύρου 36
Αχιλλέας Κουρέπης 34
Δημήτρης Λιανός 33
Αντώνιος Μήλας 23
Γιάννης Καπάτσος 23
Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογή των αναπληρωματικών μελών από το σύνολο του σώματος χρειάσθηκαν 2 ψηφοφορίες όπου στην πρώτη εκλέχθηκαν μόνο τα μέλη της πλειοψηφίας και στην δεύτερη τα μέλη της μειοψηφίας.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο κ. Θωμάκος πρότεινε ως τακτικά μέλη τους Γιώργο Τσούλο, Γιάννη Παντελεάκη, Μιχάλη Καυγαλάκη, Κατερίνα Καραλή και Έφη Κούτση και τους Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, Πόλυ Αστερίου και Ευγενία Παπαδήμα ως αναπληρωματικά μέλη.
Η αντιπολίτευση πρότεινε ως τακτικά μέλη τους Βασίλη Βάρσο, Παναγιώτη Κανακάκη και Στάθη Κύρλο και τους Αντώνη Μπιτσανη και Πάνο Ραυτόπουλο ως αναπληρωματικά μέλη.
Εκλεχθήκαν ως τακτικά μέλη τα εξής:
Γιάννης Παντελεάκης 35
Κατερίνα Καραλή 33
Γιώργος Τσούλος 33
Έφη Κούτση 32
Μιχάλης Καυγαλάκης 31
Παναγιώτης Κανακάκης 32
Στάθης Κύρλος 32
Βασίλης Βάρσος 31
Εκλεχτήκαν ως αναπληρωματικά μέλη τα εξής:
Ευγενία Παπαδήμα 38
Κλεοπάτρα Χατζοπούλου 34
Πόλυ Αστερίου 33
Αντώνης Μπιτσάνης 34
Παναγιώτης Ραυτόπουλος 32