Σε εξέλιξη τα έργα "Κατασκευή πεζοδρομίων κοινόχρηστων χώρων" και "Συντήρηση Ασφαλτικών Οδοστρωμάτων"

Τα έργα του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σε εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο 11 εργολαβίες στον  Δήμο Κηφισιάς. Οι μελέτες, οι διαγωνισμοί και η επίβλεψη των έργων πραγματοποιούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε εργασίες που πραγματοποιούνται  στο πλαίσιο των έργων «Κατασκευή πεζοδρομίων κοινόχρηστών χώρων» και «Συντήρηση Ασφαλτικών Οδοστρωμάτων 2017».

Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Ασφαλτικών Οδοστρωμάτων 2017», πραγματοποιήθηκε η επισκευή του οδοστρώματος της πλατείας Μακεδονίας Εκάλης.

Επισκευή του οδοστρώματος της πλατείας Μακεδονίας Εκάλης
Στο πλαίσιο του έργου « Συντήρηση Ασφαλτικών Οδοστρωμάτων 2017», πραγματοποιήθηκε η επισκευή του οδοστρώματος της πλατείας Μακεδονίας Εκάλης. Το οδόστρωμα της πλατείας ήταν κατασκευασμένο με κυβόλιθους. Λόγω της κλίσης του δρόμου και της συσσώρευσης όμβριων υδάτων, είχαν δημιουργηθεί στο οδόστρωμα παραμορφώσεις, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο ολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων και την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν η αποξήλωση των κυβόλιθων και της βάσης από σκυρόδεμα η οποία είχε θραυσθεί. Ακολούθως διαστρώθηκε υπόβαση και τέλος τοποθετήθηκαν δύο στρώσεις ασφαλτικού υλικού με την τελευταία να είναι η στρώση κυκλοφορίας. Η πλατεία παραδόθηκε στην κυκλοφορία ασφαλής για τους οδηγούς.
Φωτογραφία Μάριος Καραγεωργίου

Στο πλαίσιο του έργου κατασκευής πεζοδρομίων, κατασκευάζεται το πεζοδρόμιο στον κοινόχρηστο χώρο του Δήμου επί της οδού Πελοποννήσου και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φιγαλείας έως Αργολίδος. 

Κατασκευή πεζοδρομίων κοινόχρηστων χώρων
Στο πλαίσιο του έργου κατασκευής πεζοδρομίων, κατασκευάζεται το πεζοδρόμιο στον κοινόχρηστο χώρο του Δήμου επί της οδού Πελοποννήσου και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φιγαλείας έως Αργολίδος. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί τα κράσπεδα και τα ρείθρα, έχει πραγματοποιηθεί η σκυροδέτηση για να ακολουθήσει η τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου.

Η περίοδος ωρίμανσης για μικρομεσαία έργα στο Δήμο μας, είναι περίπου 18 μήνες με αποτέλεσμα να υλοποιούνται αυτή την περίοδο έργα αποφασισμένα και μελετημένα από το 2017. Ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και την ωρίμανση των διαδικασιών και με ενέργειες του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αντιμετωπίζει τις γραφειοκρατικές εμπλοκές που δυσχεραίνουν την εξέλιξη των έργων, χωρίς να υπάρχει ευθύνη του Δήμου.  

Την επίβλεψη των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίες έχει αναλάβει από 6 Σεπτεμβρίου ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος, Αρχιτέκτονας  Αλέξιος Μακρής.