Ρύποι και επιπτώσεις στην Υγεία, μια ημερίδα με ειδικό βάρος

Μια ημερίδα με ιδιαίτερο ειδικό βάρος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βίλλας Κώστα, στη Νέα Ερυθραία.

Με θέμα «Ρύποι και επιπτώσεις στην Υγεία», ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και τον Δήμο Κηφισιάς διοργάνωσαν αυτήν την ημερίδα στο πλαίσιο του έργου LIFE15 ENV/PT/000674 “Index-Air” «Ανάπτυξη Εργαλείων Διαχείρισης για τη Μείωση  των Συγκεντρώσεων Αιωρούμενων Σωματιδίων στον Αέρα.

«Για την ατμοσφαιρική ρύπανση , την έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους και τη σημασία της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους» τοποθετήθηκε η Δρ. Ε. Διαπούλη από τον Δημόκριτο. Ενώ «Για την ποιότητα της ατμόσφαιρας και τη δημόσια υγεία στην Ευρώπη» ενημέρωσε ο Δρ. Κ. Ελευθεριάδης από τον Δημόκριτο. Μια σύντομη περιγραφή του έργου LIFE15 ENV/PT/000674 “IndexAir έκανε η Δρ. Α. Καλογρίδη από τον Δημόκριτο. Εκ μέρους του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη έγινε παρουσίαση για τα «Όρια των εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας-μετρήσεις στους Δήμους μέλη του Συνδέσμου» από τον κ. Ν. Παπανικολάου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η κα Ρόζυ Χαριτοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος Ελέγχου και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Κηφισιάς, η κα Μαρία Λυμπέρη, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων, του Δήμου Μεταμόρφωσης και ο κ. Χρήστος Καλός, μέλος της Ε.Ε. του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς. Επίσης, παρέστη και ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης και Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Παύλος Καμάρας.