Προστατεύουμε το περιβάλλον ανακυκλώνοντας

11Δεκ

Προστατεύουμε το περιβάλλον ανακυκλώνοντας

Ο Δήμος Κηφισιάς στοχεύοντας στην  καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους. Το τελευταίο διάστημα έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου μας 500 δοχεία ανακύκλωσης, ενώ διανέμεται και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου με τίτλο «Κηφισιά Πράσινη Πόλη» με χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύουμε το περιβάλλον ανακυκλώνοντας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί ειδικά διαμορφωμένοι μπλε κάδοι ,  εντός των  σχολικών κτιρίων  σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν στην δράση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου μας καθώς έχουν διανεμηθεί μπλε κάδοι και σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια, τις Υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ για την δραστηριοποίηση των πολιτών και των εργαζομένων του Δήμου μας.