Ο Δήμος Κηφισιάς ωθεί και στηρίζει την μαθητική νεολαία να επιχειρήσει

Ο Δήμος Κηφισιάς ωθεί και στηρίζει την μαθητική νεολαία να επιχειρήσει!


Έντονο ενδιαφέρον επέδειξαν οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας, οι οποίοι παρακολούθησαν στο Δημαρχείο Κηφισιάς, την εκδήλωση για την νεανική επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016.
Για δεύτερη χρονιά, το Δημαρχείο του Δήμου μας πλημμύρισε από νιάτα που διψούσαν να μάθουν πως καινοτόμες ιδέες μπορούν να μετουσιωθούν σε επιχείρηση. Οι ομιλητές πέντε γνωστών εταιρειών μίλησαν στους μαθητές με αμεσότητα παραθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες και παροτρύνοντας τους να τολμήσουν και αυτοί ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μια δύσκολη και διαφορετική εποχή. Τα παιδιά έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον στο να αποκτήσουν νέες γνώσεις και παρακολούθησαν με προσοχή τα βήματα που ακολούθησαν πετυχημένοι σήμερα επιχειρηματίες προκειμένου η ιδέα τους να γίνει πράξη.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Δήμος Κηφισιάς με σταθερά βήματα παρακινεί τους νέους να παράγουν ιδέες, καθώς οι έτοιμες λύσεις των προηγούμενων ετών ανήκουν στο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό με σειρά ενεργειών ενθαρρύνει την νεανική αλλά και την μαθητική επιχειρηματικότητα. Κατά την περσυνή χρονιά στον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας δύο σχολεία του Δήμου μας βραβευτήκαν με πρωτότυπες ιδέες. Φέτος ο Δήμος έρχεται να αγκαλιάσει 24 προτάσεις νέων επιχειρηματιών και να τις πάει ένα βήμα παρακάτω μέσω του προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Η επιχειρηματικότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας μας και για αυτό όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.
Τα νιάτα θα μας πάνε πιο μπροστά, θα οδηγήσουν την χώρα μας σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης. Είστε το μέλλον μας, τολμήστε και θα βρείτε αρωγό στην προσπάθεια σας τον Δήμο Κηφισιάς επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Αυλήτης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Σάντυ Πατρινού Ντελ Τόρο η οποία τόνισε πως την ανάπτυξη δεν αρκεί να την περιμένουμε πρέπει να την φτιάξουμε οι ίδιοι και η Διοίκηση είναι διατεθειμένη να παρέχει εφόδια στην νεολαία προκειμένου να προχωρήσει.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με ομιλητή τον Paul Ευμορφίδη ιδρυτή και πρόεδρο της Coco-Mat, ο οποίος κέρδισε αμέσως τα βλέμματα αλλά και προσοχή των παιδιών με παραδείγματα αλλά και διάλογο που άνοιξε μαζί τους. Η πρώτη ύλη είναι δωρεάν στην χώρα μας μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και να δημιουργήσετε προϊόντα που θα μπορέσετε να τα διοχετεύσετε σε όλο τον κόσμο, τους είπε και τους προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τα χέρια και το μυαλό τους.
Είναι σημαντικό να μπορείς να αξιοποιείς τις δυνατότητες σου και να είσαι ευέλικτος προέτρεψε τους μαθητές η Θάλεια Κιούση, από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους, η οποία παρουσιάζοντας την δράση της προσπάθησε να παρακινήσει τους νέους να αναζητήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά. Ένας καινούργιος κόσμος μπορεί να ξεκινήσει γιατί όχι από μένα και από σένα τόνισε κλείνοντας την παρουσίαση της.
Την προσωπική ιστορία της και την σκληρή δουλειά που ακολούθησε προκειμένου το όραμα της να γίνει πράξη παρουσίασε η Δανάη Μπεζαντάκου από την εταιρία Νavigator shipping consultants,kefi sa. Ξεκίνησα να εργάζομαι από τα επτά μου χρόνια κολλώντας φακέλους στην εταιρεία των γονιών μου είπε και συνέχισε αφήστε την μιζέρια, ξεκινήστε να κάνετε βήμα-βήμα αυτό που θέλετε, πιστέψτε στον εαυτό σας και μην τα παρατάτε όταν αποτυγχάνετε.

Για την δική τους πορεία προς το όνειρο και την πραγματοποίηση των στόχων τους έκαναν λόγο οι νησιώτες Δημήτρης Κρεμμύδας και Γιώργος Μαύρος, της εταιρίας Developgreece. Σήμερα έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες αρκεί να τις αξιοποιήσουμε είπαν και μετέφεραν την δική εμπειρία. Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Η δύναμη του επιχειρηματία είναι η ομάδα, βρήκαμε τα καλύτερα άτομα και έτσι προχωρήσαμε.

Μην το βάζετε κάτω με τις δυσκολίες πρέπει να αγωνίζεστε για να κάνετε κάτι διαφορετικό τόνισε από την πλευρά της η Βάλια Παπαδημητρίου από την εταιρία 7indigo new media, και συμπλήρωσε πως δίπλα σας σε αυτό το εγχείρημα πρέπει να έχετε θετικούς ανθρώπους.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος άναβε συνεχώς την σπίθα του ενδιαφέροντος με τα σχόλια του και είχε βρει κώδικα επικοινωνίας με το νεανικό ακροατήριο.
Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece καθώς και η Mαρία Γιαννέτου, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA GREECE. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Βαγγέλη Αυλήτη σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οργάνωσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς.
Ο Δήμος Κηφισιάς εδώ και δύο χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο τομέα της επιχειρηματικότητας με ομιλίες, ημερίδες, δράσεις αλλά και προγράμματα που βοηθούν τους νέους μας να οραματιστούν και να τολμήσουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα.