Ο Δήμος Κηφισιάς υλοποιεί το έργο των ασφαλτοστρώσεων του 2017

12Ιουλ

Ο Δήμος Κηφισιάς υλοποιεί το έργο των ασφαλτοστρώσεων του 2017

Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς συντονίζουν την υλοποίηση του έργου ασφαλτοστρώσεων, το οποίο στηρίζεται σε μελέτη του 2017.
Ο Δήμος Κηφισιάς εργάζεται συστηματικά προκειμένου να προσφέρει στους πολίτες τα έργα εκείνα που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας ζωής.

Ασφαλτοστρώθηκε ο πολύπαθος κόμβος Χαρ. Τρικούπη & Μπακογιάννη με ειδικά ενισχυμένη άσφαλτο που δεν βουλιάζει και δεν γλιστράει!!
Σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποξήλωσης του παλαιού οδοστρώματος, διάστρωσης ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτικού υλικού και κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, με ασφαλτόμιγμα παρασκευαζόμενο εν θερμώ σε μόνιμη εγκατάσταση με σκληρά θραυστά αδρανή υλικά λατομείου, πυκνής σύνθεσης (τύπου 1), με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου.
Η ενισχυμένη άσφαλτος είναι υψηλών προδιαγραφών με χρήση ρινισμάτων σιδήρου και άλλων πρόσθετων υλικών!! Η τροποποιημένη άσφαλτος με πολυμερή είναι μία ειδικά σχεδιασμένη άσφαλτος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή δρόμων με βαριές κυκλοφοριακές συνθήκες για να αντέχουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες και πιέσεις λόγω μείωσης ταχύτητας.
Είναι μια άσφαλτος με προστιθέμενο πολυμερές, γεγονός που του δίνει εξαιρετική αντοχή, υψηλή συνεκτικότητα και αντοχή στην κόπωση του οδοστρώματος.

Ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην οδό Σαρανταπόρου καθώς και στην οδό Ρήγα Φεραίου.