Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τους μαθητές και τις μαθήτριες που Επιχειρούν Νεανικά

Οι μαθητές «επιχειρούν»

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τους μαθητές και τις μαθήτριες που Επιχειρούν Νεανικά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2017 στο Αίθριο Πολιτιστικό Κέντρο η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς προκειμένου να τιμήσει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές των σχολείων, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο μαθητικό συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN) καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euroscola.

Τα σχολεία που συμμετείχαν σε προγράμματα επιχειρηματικότητας είναι:

1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς Στα προγράμματα EUROSCOLA και MUN με  υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σίσσυ Γκίκα.

2ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς- Στα προγράμματα Εικονική Επιχείρηση με το προϊόν «X-GLUsive» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βασιλική Πιτούλη και στο MUN με  υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ρίτσα Γογούλου.

3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς Στα προγράμματα Εικονική Επιχείρηση με το προϊόν «Gideon» και MUN με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Δήμητρα Σουλτάνη. Το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς έλαβε το βραβείο: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ» στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση με την  εταιρία «RE-STRAW», που παράγει συσκευές τρισδιάστατης απεικόνισης σε ατμό.

Α’ Αρσάκειου Τοσίτσειου  Λυκείου Εκάλης Στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση με το προϊόν «Archaeologicapp» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τατιάνα- Ελένη Τσορπατζίδου

Β’ Αρσάκειου Τοσίτσειου  Λυκείου Εκάλης, Στο πρόγραμμα Εικονική επιχείρηση με το προϊόν «i-project» και υπεύθυνη καθηγήτρια την  κα Ελένη Ιωάννου. Το Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης  έλαβε την τέταρτη θέση με το προϊόν «i-project» στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση  και οι μαθητές κέρδισαν υποτροφία στο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλο και περισσότερα σχολεία του Δήμου μας στρέφονται με ενθουσιασμό προς την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα αναδεικνύοντας το ταλέντο και το όραμα τους, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών. Δημιουργούν έξυπνα προϊόντα και συμμετέχουν σε  εκπαιδευτικά προγράμματα.  

Οι ομάδες εργασίας από τα  σχολεία παρουσίασαν στην εκδήλωση τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους ενώ στο πλευρό ήταν οι Paul Ευμορφίδης, Πρόεδρος και Ιδρυτής της εταιρίας COCOMAT και ο Τάσος Λαμπρόπουλος, μαθητής του 3ου Λυκειου Κηφισιάς, οι οποίοι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο κρατούσαν  αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με τα εύστοχα σχόλια τους.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Εντεταλμένος στην Επιχειρηματικότητα κ Βαγγέλης Αυλήτης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά και τους καθηγητές και τόνισε πως ο Δήμος Κηφισιάς είναι δίπλα τους και στηρίζει τις προσπάθειες τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πρόεδρος της ΔΕΠ, Δημοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Καραλή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Παντελής Παπανικολόπουλος και κα Ζέτη Κασιμάτη ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ κ Ηλίας Κουτσίκος, η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ κα Ελένη Σκλάβου, η υπεύθυνη επικοινωνίας ΣΕΝ/JA GREECE κα Μαρία Γιαννέτου, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος συμπολιτών, οι οποίοι ενθουσιάσθηκαν από τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες και λαμπρές επιδόσεις των παιδιών στον νευραλγικό τομέα τής επιχειρηματικότητας.