Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με μια όμορφη, ζεστή και νοσταλγική γιορτή για τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Κηφισιάς, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.
Στο μήνυμά του προς τα μέλη και τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με σεβασμό και τιμή και παράλληλα τους ευχαριστεί για τα όσα έχουν προσφέρει στις νεότερες γενιές. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι τα πρόσωπα αυτά που στηρίζουν διαχρονικά με την αγάπη τους, την γνώση τους και την κατήχηση τους τις οικογένειες τους. Είναι επίσης τα άτομα που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών τους, στις δύσκολες περιόδους της οικονομικής κρίσης αν και οι ίδιοι ήταν μεγάλα θύματα των μνημονιακών πολιτικών. Οφείλει το κράτος να αποκαταστήσει την θέση τους, ως δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς.
Ο Δήμος μας φροντίζει μέσω πλούσιων και πρωτότυπων δράσεων και προγραμμάτων να σταθεί πλάι τους, με ολοένα και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και της ποιότητας της ζωής τους. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας δεν λειτουργούν μόνο ως Κέντρα Φιλίας αλλά ενισχύουν με ενεργητική απασχόληση το δημιουργικό ρόλο που έχουν στη σύγχρονη κοινωνία τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου, το έμπειρο προσωπικό των ΚΑΠΗ».
Η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων – Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Επιχειρηματικότητας και Πρασίνου κα Νίνα Βλάχου τόνισε πως αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εκείνη, που ο Δήμαρχος της ανέθεσε την ευθύνη για δράσεις που αφορούν ανθρώπους της ωριμότητας. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς, αποτελούν Κέντρα Φιλίας κι Αγάπης με πολλές παροχές για τους ηλικιωμένους. Τα υπέροχα μεγάλα «παιδιά» όπως χαρακτηριστικά είπε, συνεχίζουν να ζουν και να δρουν προς όφελος της οικογένειας, της οικονομίας και της κοινωνίας.
Τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν για μια ακόμα φορά ότι η δράση και η Τέχνη δεν έχουν ηλικία με την παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται στα θεατρικά τμήματα, με καθηγήτρια την ηθοποιό - σκηνοθέτιδα κα Κική Αυγουστάτου. Μέλη των ΚΑΠΗ παρουσίασαν προσωπικές τους ιστορίες γεμάτες θέληση για ζωή, χαρά και δημιουργία από τα παιδικά, μαθητικά και συζυγικά τους χρόνια με εξαιρετική εκφραστικότητα. Σπουδαία και η δουλειά που γίνεται στην χορωδία των ΚΑΠΗ, με τους χορωδούς να ερμηνεύουν τραγούδια Χατζηδάκη, με καθηγητή τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Στεφάνου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Καραλή και η Δημοτική Σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με κόκκινα τριαντάφυλλα προσφορά της εταιρίας «ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ Φυτά Α.Ε.», το οποία μοίρασε το προσωπικό των ΚΑΠΗ, στις εορταζόμενες και στους εορταζόμενους. Ευχαριστούμε την εταιρία για την προσφορά της όπως και το ιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο Medihall Κηφισιάς, για τις προσφορές υγείας σε μέλη των 4ων ΚΑΠΗ του Δήμου μας.