Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο Διεθνές συνέδριο Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής των Κοιμητηρίων

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο Διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής των Κοιμητηρίων που  οργανώνει το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από 5 έως 7 Οκτωβρίου.

Η ASCE (Association of Significant Cemeteries in Europe - Ένωση Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης) επέλεξε την Ελλάδα ως τόπο διοργάνωσης του σημαντικού Διεθνούς Συνεδρίου της, το οποίο έχει ως στόχο να προβάλλει την μνημειακή ταφική τέχνη ως πολιτιστικό αγαθό παγκόσμιας σημασίας και εμβέλειας.

Ο Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος εντάσσει από φέτος το ιστορικό του Κοιμητήριο στο δίκτυο της ASCE, συμμετέχει στο συνέδριο. Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου,  6 Οκτωβρίου, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στην πόλη και το Κοιμητήριο και η απογευματινή συνεδρία θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Η Κηφισιά έχει επιλεγεί στο πλαίσιο του συνεδρίου ως σημαντικός περιηγητικός σταθμός και επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην ιστορία και την αισθητική αξία του εμβληματικού Κοιμητηρίου της.

 Στο πλαίσιο του Συνεδρίου το Κοιμητήριο της Κηφισιάς προβάλλεται στους επίσημους καταλόγους  ως τόπος ιδιαίτερου κάλλους και καλλιτεχνικής αξίας. 

Δείτε το Δ.Τ. του Συνεδρίου (εδώ)

Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου (εδώ)