Ο Δήμος Κηφισιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017

Ο Δήμος Κηφισιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017

 

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων, εκπροσώπων της Περιφέρειας, Δήμαρχων, Αστυνομικών Αρχών, Δημοτικών Συμβούλων, πλήθος Δημοτών, αλλά και με τη συμμετοχή του Στέφανου Κορκολή, ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του 2017, στην εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς « Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος».

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Γιαννέτου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στον εγκάρδιο χαιρετισμό και τις ευχές του για υγεία, εργασία, αλληλεγγύη, αισιοδοξία το 2017, τόνισε πως ο Δήμος μας είναι εύρωστος και ισχυρός όσο ποτέ με ενισχυμένες όλες τις υπηρεσίες αριθμητικά και ποιοτικά. Ως μια γροθιά εργαζόμενοι του Δήμου, Δημοτική Ομάδα, σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων και ενεργοί πολίτες εργάζονται, δρουν και ενεργούν ώστε να κάνουν έργα αντάξια του τόπου μας, του Δήμου της Συμμετοχής και της Αισιοδοξίας της Ελπίδας και της Καινοτομίας.

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στις καινοτομίες και τα έργα που επιχειρήθηκαν τόσο κατά το 2016, όσο και τα δρομολογημένα για το νέο έτος. Αναφέρθηκε στις μελέτες και στους επτά διαγωνισμούς (π.χ παιδικοί σταθμοί, οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός κ.α.) που πραγματοποιήθηκαν το 2016. Ενημέρωσε για την ολοκλήρωση όλων των μελετών για το Αθλητικό Κέντρο στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου- Κάτω Κηφισιά καθώς και για το Α’ Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, το οποίο σύμφωνα με έγγραφη δήλωση της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ πρόκειται να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) και να δημοπρατηθεί.

Προανήγγειλε τον προγραμματισμό του πρώτου τριμήνου του 2017 που περιλαμβάνει οκτώ διαγωνισμούς (π.χ. διανοίξεις οδών, παιδικές χαρές, αποχέτευση, πεζοδρόμια κ.α.). Επίσης μίλησε για τη νέα σύγχρονη διαδικτυακή πύλη του Δήμου που σύντομα θα λειτουργήσει, και ανακοίνωσε διαγωνισμό για την μίσθωση της «Αλάσκας», μετά την νομιμοποίηση της, εκφράζοντας την ελπίδα της αναβίωσης της εάν βρεθεί πρόθυμος επιχειρηματίας. Επανέλαβε πως ο Δήμος Κηφισιάς συνεχώς διεκδικεί προγράμματα χρηματοδοτούμενα τόσο ευρωπαϊκά όσο και εθνικά και ανακοίνωσε πρόσφατες εγκρίσεις.

Ο κ. Θωμάκος ξεκαθάρισε επίσης ότι το έργο του Δήμου σε καμία περίπτωση δε θα ανατραπεί παρά την καθυστέρηση των συνεχών ενστάσεων των εργολάβων και της γραφειοκρατίας.

Ο Δήμος μας έλαβε πανελλήνιες διακρίσεις, αποσπώντας πέντε  βραβεία σε διαγωνισμό που αφορούσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διακρίθηκε για:  

1. Δημιουργία Βιοκλιματικής Πλατείας και ενεργειακή αναβάθμιση πέντε δημοτικών κτηρίων

2. Ανακύκλωση

3. Πιλοτικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα οργάνωσης και διαχείρισης στάθμευσης

4. Θεσμοθέτηση Συνοικιακών Συνελεύσεων (70 σε δύο χρόνια) και Συμμετοχικού Προϋπολογισμού

5. Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Για τους νέους θεσμούς του Δήμου τόνισε πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εφαρμόστηκε και υλοποιήθηκε ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός, τα έργα του οποίου θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης οι 70 Συνοικιακές Συνελεύσεις αποτελούν ένα αδιάκοπο σχολείο συμμετοχής και τοπικής δημοκρατίας.

Επίσης αναφέρθηκε στο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου μας, στην ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τον πολιτιστικό κατακλυσμό με πανδαισία θεαμάτων κι εκδηλώσεων καθώς και πλούσιο πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Μίλησε επίσης και για την λειτουργία της Σχολής Γονέων για δεύτερη χρονιά στον Δήμο μας.

Στόχοι και όνειρα της Δημοτικής Αρχής συνεχίζουν να αποτελούν:

- Αγορά της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά και αναστύλωση της

-Κατασκευή πλατείας Αδαμών

-Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου

-Δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων

-Παρεμβάσεις στο Δημαρχείο Κηφισιάς

-Δημιουργία λευκωμάτων για Νέα Ερυθραία και Εκάλη

Υγεία, ειρήνη και ευτυχία για το 2017, οι ευχές του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και η Βουλή εργάζονται για το καλύτερο προκειμένου να βγει η χώρα μας από την κρίση. Από την ΝΔ, ο βουλευτής της Κωνσταντίνος Τσιάρας μετέφερε τις ευχές του Προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν συμπολίτες μας για την προσφορά τους στον Δήμο Κηφισιάς. Συγκεκριμένα:

- Οικογένεια Ανδρέα Πετράκη για τη σημαίνουσα προσφορά της στην πόλη. Αναφέρουμε την πρόσφατη χορηγία για τη δημιουργία παιδικής χαράς στη συνοικία Αδάμες της Νέας Κηφισιάς. Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα», Απόστολος Κασιούρας, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

- Δημήτρης Τζανετής. Στο πρόσωπο του, βραβεύθηκε η Δύναμη της Θέλησης καθώς έχει διακριθεί στο κλασσικό αθλητισμό και ιδιαιτέρως στο «Olympus Marathon». Ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Αχιλλέας Κουρέπης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

-Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κηφισιάς για το δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αλλά και τη συμμετοχή της σε καλλιτεχνικούς θεσμούς και σε συναυλίες τοπικού αλλά και πανελληνίου χαρακτήρα. Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Φίλιππος Χίου ενώ εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κλασικής & λόγιας μουσικής είναι η  Ευγενία Παπαδήμα. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων & Χορηγιών Ζέτη Κασιμάτη παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

-Σύλλογος Φίλων του «Μουσείου Δροσίνη» Το Μουσείο δημιουργήθηκε το 1997 στη Βίλα «Αμαρυλλίς», στην Κηφισιά όπου έζησε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής του ο Γεώργιος Δροσίνης (1859-1951). Φιλοξενεί εκπαιδευτικές ξεναγήσεις ενώ προκηρύσσει και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των παιδικών σταθμών Νέας Ερυθραίας και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» Κλεοπάτρα Χατζοπούλου παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

Η εκδήλωση έκλεισε με αγαπημένα τραγούδια από τον διεθνούς φήμης συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή και την νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Στους δύο καλλιτέχνες προσέφερε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ  «Δημήτριος Βικέλας» Σταύρος Ζαπάντης.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς κέρδισε η Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς και παρέλαβε η πρόεδρος της  Ρένα Πολίτη ενώ το φλουρί των πολιτών κέρδισε η  Ασημίνα Χριστοφόρου από την Κάτω Κηφισιά. Το δεύτερο φλουρί  αντιστοιχούσε σε δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε παραδοσιακό ξενώνα στο Πήλιο.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής της ΝΔ, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα, Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάφας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Παναγιώτης Σφαέλος, ο Διοικητής ΑΤ Κηφισιάς Ιωάννης Λιανουδάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννης Δημητρακόπουλος, πρώην Δήμαρχοι, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, πρόεδροι κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.