Ομιλία με θέμα: «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Πολιτικός, ο Διπλωμάτης. Αποτίμηση μιας μακράς πορείας με διαχρονική αξία»

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, στη κατάμεστη από ενωρίς μεγάλη αίθουσα της γνωστής Πινακοθήκης Κουβουτσάκη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19η Μαρτίου, μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία. Ομιλητής, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς. Θέμα της ομιλίας του: ”Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Πολιτικός, ο Διπλωμάτης. Αποτίμηση μιας μακράς πορείας με διαχρονική αξία”.
Ο ομιλητής, έμπειρος διπλωμάτης, που υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα πιο κρίσιμα και κομβικά σημεία της νεότερης Ιστορίας μας, τον Εθνικό Διχασμό και μαζί, στο γενικότερο φάσμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Κατά την ομιλία του ο κ. Γεννηματάς αναφέρθηκε και σε άγνωστες πτυχές που άπτονται της σύγχρονης Ιστορίας μας.
Μεταξύ των παρευρεθέντων, πολιτικοί, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, άνθρωποι των γραμμάτων, επιχειρηματίες κλπ. Ιδιαίτερα διακρίναμε, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο, τον πρώην υπουργό κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, τον πρώην Υπουργό Πρέσβη κ. Πέτρο Μολυβιάτη, τον βουλευτή κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, τον κ. Παύλο Ιωαννίδη και πολλούς άλλους.
Τον ομιλητή προλόγισαν, η γνωστή, από τις πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες της, κα Λίλα Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κηφισιάς «Δ.Βικέλας» κ. Αχιλλέας Κουρέπης.