Νέος σύγχρονος Βρεφονηπιακός σταθμός στο Δήμο Κηφισιάς


Ένας νέος σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί στον Δήμο Κηφισιάς προσφέροντας μια ζεστή αγκαλιά στα μικρά παιδιά του Δήμου μας. Ο νέος Δημοτικός Σταθμός βρίσκεται στην οδό Ιωνίας 37 και λειτουργεί σε κτήριο το οποίο ανακατασκεύασε και εξόπλισε ο Δήμος, με ιδίους πόρους. Φιλοξενεί 65 παιδιά των κατοίκων της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης από 6 μηνών έως και 3.5 ετών. Στο νέο σταθμό δεν πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια λόγω των μέτρων που ισχύουν για όλη την Αττική.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε:
«Δημιουργήσαμε έναν ακόμα νέο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και όπως πάντα με την αγάπη όλων μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου υπηρεσιακούς και αιρετούς για το σημαντικό έργο τους στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης, της υποστήριξης της οικογένειας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο».
O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης Γιάννης Παντελεάκης με ανάρτησή του τόνισε:
«Ένας νέος Παιδικός Σταθμός τέθηκε σε λειτουργία. Έχω τη βεβαιότητα ότι ικανοποιεί παιδιά και γονείς με το άρτιο προσωπικό και τις εγκαταστάσεις του».
Οι χώροι του σταθμού είναι ιδιαίτερα άνετοι και ξεπερνούν τα 800 τ.μ με 5 αίθουσες διδασκαλίας ευρύχωρες, με μεγάλα ανοίγματα βαμμένες με ευχάριστα χρώματα και όμορφες ζωγραφιές αλλά και με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 230τμ. Στο χώρο υπάρχει άνετη αίθουσα ύπνου των παιδιών, καινούργιος εξοπλισμός στην κουζίνα και τα μπάνια καθώς και αίθουσα covid-19.
Υπάρχει μεγάλο προαύλιο με παιδική χαρά και δύο ξύλινα κιόσκια που μπορούν να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
Οι βρεφονηπαικοί σταθμοί του Δήμου μας προσφέρουν υψηλής ποιότητας αγωγή στα παιδιά, με αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς και άριστες υποδομές. Μαθήματα ξένων γλωσσών και μουσικής αλλά και εικαστικές δεξιότητες, συμπληρώνουν τα προγράμματα των δημοτικών σταθμών και βοηθούν τους λιλιπούτειους μαθητές να περάσουν δημιουργικά τα πρωινά τους, αποκτώντας ταυτόχρονα πολλαπλά εφόδια.
Φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου