Μια εξαιρετική ομιλία στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κηφισιάς με θέμα "Η Ιστορική εξέλιξη της Ελληνικής Ενδυμασίας"

Μία εξαιρετική ομιλία με ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτισμικό, αισθητικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον απολαύσαμε την Δευτέρα 18 Μαρτίου στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς, με Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για την εποπτεία του την Μαρία - Χριστίνα Τσιάμα, στην ομιλία της Ευαγγελίας Ν. Γεωργιτσογιάννη, Καθηγήτριας Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με τίτλο:

« Η Ιστορική εξέλιξη της Ελληνικής Ενδυμασίας »

Η ενδυμασία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που εκφράζει τις καλλιτεχνικές τάσεις και τις κοινωνικές - οικονομικές συνθήκες κάθε εποχής. Στη διάλεξη επιχειρήθηκε μια περιήγηση στο μαγευτικό κόσμο των ελληνικών ενδυμασιών, στα χρώματα, στα σχέδια και στους συμβολισμούς τους. Από  τα προϊστορικά χρόνια και τον Κρητομυκηναϊκό πολιτισμό, προχωρήσαμε στην αρχαία Ελλάδα των ιστορικών χρόνων, στο Βυζάντιο και στα μεταβυζαντινά χρόνια με τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.

Με την ευκαιρία επισημαίνουμε την προσφορά της κ. Γεωργιτσογιάννη στο Δήμο μας και από την πλευρά του επιστημονικού συνεργάτη στο εγχείρημα ένταξης του Κοιμητηρίου Κηφισιάς στα σημαντικά κοιμητήρια της Ευρώπης.

Την ευχαριστούμε πολύ για όλα. 

 

Από το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ