ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνα Καραλή, επισκέφθηκαν την τελευταία ημέρα του «Καλοκαιρινού Παιδότοπου»  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς  στο οποίο λειτουργούσαν από τον Δήμο, δύο τμήματα καλοκαιρινής απασχόλησης  για  παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Τα παιδιά μετέφεραν στον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα του Δήμου ενώ μίλησαν και για τα καλοκαιρινά τους ταξίδια που αποτύπωσαν στα μπλοκ ζωγραφικής αλλά και για αυτά που θα πραγματοποιήσουν με τις οικογένειές τους.

Ο κ. Θωμάκος και η κα Καραλή βράβευσαν τις καλύτερες προσπάθειες στον φετινό διαγωνισμό ζωγραφικής με  θέμα «Ζω το καλοκαίρι μέσα από ήχους, χρώματα και λέξεις», ενώ σε κάθε σχολείο πραγματοποιήθηκε μια  μικρή γιορτή και αντίστοιχες βραβεύσεις από τους δασκάλους τους.

Τα 550 παιδιά που συμμετείχαν, στο «Καλοκαιρινό Παιδότοπο», ηλικίας από 4 έως και 12 ετών  είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών στους γνώριμους χώρους πέντε (5)  Δημοτικών Σχολείων και τεσσάρων (4) Νηπιαγωγείων του Δήμου μας. Οι συμμετοχές φέτος ήταν αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καταδεικνύοντας την ανάγκη των γονιών να προσφέρουν στα παιδιά τους δημιουργικό χρόνο μετά το κλείσιμο των σχολείων.