Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών, εθελοντών , καθώς και αιρετών των Δήμων Μελών, η 5η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2019 που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κηφισιάς και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού.
Η Αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της σποροφύτευσης και δενδροφύτευσης βελανιδιών, είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών με βελανιδιές που είναι πιο βραδύκαυστες και πιο ανθεκτικές.
Ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φίλοι του Αττικού περιβάλλοντος όλοι μαζί, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό , φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια και σπόρους βελανιδιάς στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.
Στην 5η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. για το 2019 παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρης Λιανός,η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτική Σύμβουλος Νικολέτα Ποντικάκη ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου και Μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π. Μάνος Κρανίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) Αλέκος Κόκκαλης, μέλη της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας καθώς και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής.