ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2018

Πάνω από 2.500 χιλιάδες κόσμος προσήλθε στο πάρκο Α. Παπανδρέου, στη Νέα Ερυθραία την Καθαρά Δευτέρα!!!

Οι δημότες κι όχι μόνο,  έγιναν όλοι μια παρέα και γιόρτασαν τα παραδοσιακά Κούλουμα του Δήμου μας!!!

Από νωρίς βρέθηκε στο πάρκο κι ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και διασκέδασε μαζί με τους πολίτες. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή και ευχαρίστησε, το προσωπικό του Δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τους χορηγούς, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέα  Κουρέπη, με το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Δήμου μας υπό τη διδασκαλία της Δέσποινας Σκέρλου.

Στα παραδοσιακά κούλουμα την τιμητική τους είχαν οι λαγάνες, η πατροπαράδοτη φασολάδα, ο χαλβάς, ταραμοσαλάτα κι άλλα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως ρεβύθια , φασολάδα κι άφθονο κρασί.

Την εορταστική διάθεση του κόμου ανέβασε η παρουσία του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Μαργαρίτη!!! Ο αγαπημένος τραγουδιστής με την ιδιαίτερη λαϊκή φωνή, διασκέδασε με τις επιτυχίες του, παλιές και καινούριες, τον κόσμο μεταδίδοντας κέφι, χαρά και αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι!!!

Μαζί του ήταν οι νέοι ταλαντούχοι τραγουδιστές Βασιλική Μπέλλου και Πέτρος Σκάρος..

Στην γιορτή για την Καθαρά Δευτέρα παρευρέθηκαν Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Την εκδήλωση οργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, που μερίμνησε και για τους μικρούς μας φίλους καθώς animateurs και ξυλοπόδαρος ανέλαβαν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά.

Νωρίτερα οι μικροί μας φίλοι είχαν πετάξει τους χαρταετούς τους γεμίζοντας χρώματα το πάρκο Α. Παπανδρέου!!!

Πολλοί και σημαντικοί οι χορηγοί της εκδήλωσης, καθιστώντας έτσι δυνατή την πλούσια προσφορά εδεσμάτων για τους δημότες μας.

Συγκεκριμένα: υπογραφή Στεργίου, Βενέτης,  Fix Hellas, Fix Άνευ, Απολλώνιον (bakery-patisserie), Super Market Δημήτριος Θανόπουλος, Κτήμα Νικολέλη, Ούζο πλωμαρίου (Ισιδώρου Αρβανίτου), το Χωριάτικο (o φούρνος της γειτονιάς), Παραδοσιακό (Δημ.Εμμ. Ανδρεαδάκης), Αρτόπολις, «Αλεξάνδρεια», ΨΑΡΑΚΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, YELLOW, OKI DOKI…ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ και ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ.