Κοντά στους μαθητές των σχολείων ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

12Σεπ

Κοντά στους μαθητές των σχολείων ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με εκπροσώπους του Δήμου. Συγκεκριμένα ο κ. Θωμάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 3ου -9ου Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, του  1ου  Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας και του Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, έμπνευση και αισιοδοξία ευχήθηκε ο  κ. Θωμάκος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, επισημαίνοντας πως ο «Δήμος Κηφισιάς επενδύει στη νεολαία και στηρίζει με πολλούς τρόπους τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, από τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς έως και το Λύκειο».

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε:

  • Στις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις, με εργολαβία ύψους 200.000 ευρώ, οι οποίες έχουν στόχο τη βελτίωση των υποδομών.
  • Στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς 2019, για έργα και παρεμβάσεις στα σχολεία καθώς εκπονείται σχετική μελέτη ύψους περίπου 500.000 ευρώ μέσα στο 2018.
  • Στην υλοποίηση σημαντικών δράσεων όπως, η δωρεάν συμπλήρωση του ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή), που πραγματοποιήθηκε το  Μάιο και  επαναλαμβάνεται τον τρέχοντα μήνα.
  • Στον προγραμματισμό ασκήσεων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση φυσικών και όχι μόνο κινδύνων στα σχολεία του Δήμου μας

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς μίλησε αναλυτικά σε κάθε σχολείο που επισκέφθηκε, για  τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Αναφέρθηκε επίσης στην αξία του σχολικού αθλητισμού ως συμπληρωματικού στοιχείου στην εκπαίδευση των νέων.

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Ο κ. Θωμάκος τόνισε:

- Την έκδοση της οικοδομικής άδειας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας από την Υπηρεσία Δόμησης Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στις 23 Ιουλίου 2018, όπου μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης, αποτελεί βάση για τον διαγωνισμό του έργου.

-Τη μεταφορά του σχολείου, η οποία αποφασίστηκε στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς και επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Μάρτιο του 2018. Πρόκειται για διπλή μετεγκατάσταση  καθώς το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας μεταφέρεται στο ανακαινισμένο κτήριο του  ΙΕΚ Κηφισιάς και το ΙΕΚ Κηφισιάς μεταφέρεται στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του ΟΑΕΔ. Το πρωτόγνωρο εγχείρημα ξεκίνησε μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης του Δήμου εκ μέρους της Διοίκησης του ΙΕΚ, την οποία και ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία. 

-Η παραμονή στις προσωρινές εγκαταστάσεις στον αύλειο χώρο ήταν απόφαση της εκπαιδευτικής κοινότητας και στηρίχθηκε από το Δήμο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης του σχολείου.

- Το πλήθος των εργασιών το οποίο απαιτήθηκε: επισκευές δικτύων, αναβάθμιση εγκαταστάσεων, μεταφορά εργαστηρίων, μετατροπή εργαστηρίων σε αίθουσες διδασκαλίας κ.α.. Στόχος ήταν η ολοκλήρωση της μεταφοράς να γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο. Δέκα ημέρες πριν από τον αγιασμό το κτήριο του  ΙΕΚ βανδαλίστηκε (ρίψη μπογιάς στους τοίχους, καταστροφή κουφωμάτων και παραθύρων) εντός και εκτός αιθουσών, με αποτέλεσμα κάποιες εργασίες να ξαναγίνουν από την αρχή.

- Η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών με πούλμαν από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας στο νέο κτήριο του ΙΕΚ στη Νέα Κηφισιά, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, που μεριμνά. Μέχρι την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και έως ότου αναλάβει η Περιφέρεια, ο Δήμος Κηφισιάς έχει εξασφαλίσει την μεταφορά των παιδιών. Από τα τέσσερα (4) δρομολόγια (ένα πρωινό και τρία μεσημβρινά) ο Δήμος Κηφισιάς θα καλύπτει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το ένα μεσημβρινό, το οποίο αδυνατεί να αναλάβει η Περιφέρεια.

Σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος δήλωσε: «Ο αγιασμός είναι ευλογία για την εκπαιδευτική κοινότητα και το έργο της. Ταυτόχρονα είναι ευλογία για το χώρο στον οποίο βρισκόμαστε και τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν. Η καρδιά χτυπά στο ιστορικό μας σχολείο της Νέας Ερυθραίας. Εδώ θα δώσουμε τον αγώνα μας, εδώ θα επιστρέψουμε. Για αυτό πραγματοποιούμε εδώ τον αγιασμό. Είναι μια συμβολική ενέργεια».

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους  γονείς των σχολείων της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης βρέθηκαν αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί σύμβουλοι,  πρόεδροι και μέλη των Σχολικών Επιτροπών ΔΕΠ, Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, πρόεδροι και μέλη των Δημοτικών Ενοτήτων, προκειμένου να ευχηθούν «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».