Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΠΟΛΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΗΠΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ!

Μια διαφορετική περιήγηση στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς απόλαυσαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου οι πολίτες και οι λάτρεις των μέσων μικροκινητικότητας.

Το κέντρο της Κηφισιάς παρέμεινε χωρίς αυτοκίνητα  για τέσσερις (4) ώρες  με τους πολίτες να περπατούν αλλά και χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, στις γραφικές γειτονιές με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα Αρχοντικά.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιήθηκε και οργανωμένη βόλτα  μήκους 6 Km (Kif-e-Ride ), με ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά και συμβατικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μονόκυκλα και κάθε είδους αντίστοιχο μικρο-όχημα, σε car-free δρόμους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, βρέθηκε την Κυριακή στο περίπτερο του SPARCS, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την βιώσιμη κινητικότητα, την έξυπνη πόλη, την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη. 

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο μόνος Δήμος της Ελλάδας που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCS (SUSTAINABLE ENERGY POSITIVE & ZERO CARBON COMMUNITIES), για τη δημιουργία βιώσιμων και μηδενικού αποτυπώματος κοινοτήτων. Το πρόγραμμα συντονίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Ζαπάντης ο οποίος μέσω δράσεων του προγράμματος φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη μας. Για τέσσερις (4) ημέρες (17/9-20/9) στο περίπτερο του SPARCS παρουσιάστηκαν όλα τα εναλλακτικά μέσα ηλεκτρικής μετακίνησης και πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τους υπό την καθοδήγηση ειδικών.

Η Κηφισιά πόλη πρασίνου,  Πράσινη Πόλη στηρίζει τα εναλλακτικά μέσα ήπιας μετακίνησης!