Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς#Jobday

Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς#JobDay

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και για πρώτηφορά στο Δήμο Κηφισιάς η Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #JobDay σε συνεργασία με την εταιρεία Skywalker, στις εγκαταστάσεις του Athens Tech College.

Πρόκειται για μία δράση που περιλάμβανε εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, προσωπικό coaching και δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικών σημειωμάτων.

Η Δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΠΕΠ.

Χορηγός φιλοξενίας ήταν το Athens Tech College και χορηγός το International School of Athens. Το προσωπικό coaching έγινε από τους Πιστοποιημένους Επαγγελματίες Coaches του International Coach Federation (ICF) και το Κέντρο Σύνταξης Βιογραφικού από την εταιρεία Career in Progress.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τους επισκέπτες και οι συμμετοχές στις παράλληλες δράσεις ξεπέρασαν τις 200 και προέρχονταν και από άλλους Δήμους.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ.Γιώργος Θωμάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Δήμου κ.Ευάγγελος Αυλήτης και η Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς και Πρόεδρος Α.Ε. ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ κα.Πόλυ Αστερίου.

Η θεματολογία των εργαστηρίων επικεντρώθηκε στα εξής:

Εργαστήρια Αναζήτησης Εργασίας Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος

Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό προσανατολισμό. Είναι, ουσιαστικά, μία περίληψη της εκπαίδευσης,των ικανοτήτων και των επαγγελματικών εμπειριών σας και ο τρόπος παρουσίασης όλων των παραπάνω αποτελεί την πρώτη εντύπωση του προσώπου σας στον υπεύθυνο επιλογής υποψηφίων.

Το LinkedIn στην αγορά εργασίας

Το LinkedIn είναι ένα ισχυρό εργαλείο επαγγελματικής δικτύωσης και ενίσχυσης του προσωπικού σας προφίλ. Μπορείτε να βελτιώσετε την απήχηση του προσωπικού σας brand αξιοποιώντας χρήσιμες αρχές και τεχνικές του LinkedIn, ώστε να φτιάξετε ένα προφίλ με αξιόλογο περιεχόμενο. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθετε να αξιοποιείτε τις δυνατότητες του LinkedIn.

Πώς αξιολογείται το επαγγελματικό προφίλ μου: Συμβουλές και μικρά μυστικά

Συμβουλές και μικρά μυστικά για το πώς αξιολογείται το επαγγελματικό προφίλ. Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα στην αξιολόγηση ενός επαγγελματικού προφίλ και πώς πρέπει να τα παρουσιάζω.

Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη

Η διαδικασία της συνέντευξης είναι συνήθως το επόμενο βήμα στην επικοινωνία ενός υποψηφίου με ένα Τριτοβάθμιο Ίδρυμα Εκπαίδευσης ή με μια επιχείρηση –φορέα – οργανισμό, που έχει κατ’ αρχήν αξιολογήσει θετικά το βιογραφικό του σημείωμα.

Στρατηγική δημιουργίας επιτυχημένης καριέρας

Το σεμινάριο αναφέρεται σε όλους εκείνους που βρίσκονται στο σημείο σημαντικών αποφάσεων όσον αφορά στην επαγγελματική τους πορεία και παρέχει τον τρόπο να διαχειρίζονται τις αλλαγές και τις προκλήσεις στην επαγγελματική τους πραγματικότητα.

Κοινωνική επιχειρηματικότητα-μια δυναμική διέξοδος

Η Κοινωνική επιχειρηματικότητα αφορά στην αναγνώριση από τον κοινωνικό επιχειρηματία ενός κοινωνικού προβλήματος και στη χρήση επιχειρηματικών αρχώνγια την ίδρυση και ανάπτυξη μιας επιχείρησης που θα δημιουργήσει κοινωνική αλλαγή

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κινητοποίηση των μελών της ομάδας ώστε να μπορούν να αναζητούν με επιτυχία μία θέση εργασίας. Απευθύνεται κυρίως σε ανέργους που έχουν σαφή επαγγελματικό στόχο και επαρκή προσόντα.

Τα οφέλη από την συμμετοχή είναι η δυνατότητα εντοπισμού θέσεων εργασίας, η δυνατότητα σύνταξης προσωποποιημένου βιογραφικού σημειώματος, η κατάλληλη προετοιμασία για συνέντευξη επιλογής και η γενικότερη οργάνωση της αποτελεσματικής προσέγγισης της αγοράς εργασίας.

Εργαστήρια ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων Επαγγελματική προσαρμοστικότητα, ικανότητες και δεξιότητες (soft skills)

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων τόσο στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, αλλά και ενώ δραστηριοποιούνται ήδη επαγγελματικά.

Προσωπική Επαγγελματική Ταυτότητα Personal branding

Το εργαστήριο θα εστιάσει στο πώς μπορεί να χτίσει κάποιος την προσωπική του εικόνα / το προφίλ του στο διαδίκτυο. Πώς να κάνει μάρκετινγκ στον ίδιο τον εαυτό του. Εκτός από προϊόντα, τόποι ή επιχειρήσεις, brands είναι και τα φυσικά πρόσωπα.

Ο καθένας από εμάς στην καριέρα του θεωρείται ως ένα brand, διαθέτει ένα personal brand. Το προσωπικό branding είναι το απόλυτο μέσο για να ξεχωρίσει κανείς από το πλήθος, να δημιουργήσει μία δυναμική και ειλικρινή εικόνα, που θα αντιπροσωπεύει τον ίδιο και το έργο του.

Συναισθηματική νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να γνωρίζει και να ελέγχει τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του. Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης στην επιτυχία των στόχων της επιχείρησης, να συμπεριφέρονται με τρόπο που να εξυπηρετεί τα σχέδια τους και να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά και ομαδικά.

Elevator pitch: Παρουσίαση του εαυτού μου σε 1 λεπτό

Πώς παρουσιάζει κάποιος τον εαυτό του σε 1 λεπτό, ώστε να κάνει τον συνομιλητή του να θέλει να τον ακούσει.

Βασικές Αρχές Διαχείρισης Χρόνου Time management

Η αποτελεσματική διαχείριση του εργασιακού χρόνου είναι ένας από τους τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο πολλών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες τρόπους σωστής οργάνωσης του χρόνου, ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί και να διώχνουν το άγχος, που δημιουργεί οπωσδήποτε αρνητικά αποτελέσματα.

Εθνικά και Ευρωπαϊκά Εργαλεία για την υποστήριξη της διαχείρισης της σταδιοδρομίας και της μετάβασης στην αγορά εργασίας. Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στην υποστήριξη της διαχείρισης της σταδιοδρομίας και της μετάβασης στην αγορά εργασίας μέσω των εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων.

Δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου για τη δημιουργία μίας βιώσιμης επιχείρησης

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να μάθουν την μεθοδολογία εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου Επιχειρηματικού Πλάνου.

Παράλληλες Δράσεις

Α) Προσωπικό Coaching (από Πιστοποιημένους Επαγγελματίες του

International Coach Federation (ICF))

Eπαγγελματίες coaches πραγματοποίησαν ατομικές συναντήσεις με τον κάθε ενδιαφερόμενο για μισή ώρα.

Τι μπορούσες να συζητήσεις με έναν coach;

Διλήμματα που αντιμετωπίζεις και αλλαγές που επιθυμείς να κάνεις.

• Προβλήματα και προβληματισμούς σου.

• Κάτι που ανακάλυψες και σε έχει αναστατώσει.

• Μια καινούργια ιδέα.

• Εκείνα που υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα κάνεις.

• Τη συνθήκη στην οποία βρίσκεσαι και την απόφαση που χρειάζεται να πάρεις.

• Όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθεις, από τον φόβο μέχρι την ελπίδα.

• Την εξέλιξή σου και την αξία που εσύ ο ίδιος δίνεις στον εαυτό σου.

Β) Κέντρο Σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος

Καθοδήγηση συμπλήρωσης Βιογραφικού Σημειώματος από την εταιρεία Career in Progress.

Ο κ.Αυλήτης δήλωσε “ένας νέος θεσμός γεννιέται στο Δήμο μας, η Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς#JobDay. Προχωράμε με νέες ιδέες, νέες δράσεις για το δημότη, για το νέο, για τον άνεργο, για τον επαγγελματία για όλους όσους θέλουν να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες στο χώρο αναζήτησης εργασίας”.