Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στον Δήμο Κηφισιάς

Στο πλαίσιο των θεσμικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα που τους απασχολούν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετέβη σήμερα στο Δημαρχείο Κηφισιάς και είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν από τον κ. Θωμάκο τα παρακάτω ζητήματα του Δήμου μας:
• Η πορεία του έργου κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Τρίγωνο Φραγκοπούλου (Κάτω Κηφισιά), έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
• Η επίσπευση των διαδικασιών για τα αντιπλημμυρικά έργα (Ρέμα Κοντοχρήστου Νέας Ερυθραίας κ.α.). Τονίστηκε η ανάγκη μεγάλων έργων στο Δήμο Κηφισιάς καθώς η περιοχή μας είναι ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε πως το μεγάλο κράτος κρατά τα φτερά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν υπερβολικά την εκτέλεση των έργων στους Δήμους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι χρειάζονται περίπου 15 χρόνια για την ολοκλήρωση ενός αντιπλημμυρικού έργου και ζήτησε θεσμικές παρεμβάσεις με στόχο την μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών.
Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε για τη φιλόξενη υποδοχή και τόνισε πως ο Δήμος Κηφισιάς είναι οργανωμένος και ζηλευτός με το στίγμα και της παρούσας διοίκησης. Αναγνώρισε ότι το έργο της Αυτοδιοίκησης σε πολλές περιπτώσεις «στραγγαλίζεται» από τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία. Υπογράμμισε επίσης πως στις προτεραιότητες του, είναι η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα συνδέει την Περιφέρεια και με τους 66 Δήμους της Αττικής,προκειμένου, όπως ανέφερε, να επιτευχθεί η ισότιμη ανάπτυξη τους, αλλά και να σχηματιστεί μια μεγάλη δύναμη διεκδίκησης προς την κεντρική εξουσία. Η αυτοδιοικητική του εμπειρία των 20 και πλέον ετών μπορεί να συμβάλει στην αγαστή συνεργασία της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Βόρειου Τομέα, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βαγγέλης Αυλήτης, Μιχάλης Καυγαλάκης, Ζέτη Κασιμάτη, Αχιλλέας Κουρέπης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Παπανικολόπουλος καθώς και τοπικοί παράγοντες.