Εορτασμός της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγίτσα Κηφισιάς

Με λαμπρότητα κι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών κατά του κορονοϊού, τελέστηκε στο ιστορικό παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, Παναγίτσα Κηφισιάς, η Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου, των Εννιάμερων της Παναγίας.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος ακολούθως εκφώνησε κήρυγμα.

Σε κατανυκτικό κλίμα το βράδυ της 22 Αυγούστου,  ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Η λιτανεία της Ιερής Εικόνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοιό.

Οι πιστοί που παρευρέθηκαν, συγκεντρώθηκαν στο γραφικό περίβολο του ναού της Παναγίτσας, κρατούσαν μεταξύ τους αποστάσεις και φορούσαν μάσκες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού και αρκετοί και στο εξωτερικό χώρο.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα)  βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγίτσας και Λεβίδου στην Κηφισιά. Το παρεκκλήσι οικοδομήθηκε το 1847 με τη συνδρομή των κατοίκων της Κηφισιάς. Αποτελεί σύμβολο της πόλης από τότε που ήταν χωριό και μετά την Οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα (Τουρκοκρατία) και διαχρονικά οι πολίτες συμμετέχουν στην θρησκευτική αυγουστιάτικη εκδήλωση.