Εξαιρετικό το ιστορικό documentaire για τον "Ιωάννη Καποδίστρια"

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για την ζωή, το έργο και τους αγώνες του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος αγαπήθηκε από τούς φίλους του και αναγνωρίστηκε τελικά από τους εχθρούς του, με αφορμή την επέτειο της ημέρας της δολοφονίας του, που ετοίμασε η Φιλόλογος και Δημοτική Σύμβουλος κ. Λίλα Παπαδημητρίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι παραβρέθηκαν στο αμφιθέατρο του Δημοσίου ΙΕΚ Κηφισιάς στο κτήριο του ΟΑΕΔ, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Το ιστορικό ντοκιμαντέρ προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του «Κερκυραίου Κόμητος», ο οποίος «έδωσε πολλές διπλωματικές μάχες, με πόνο και πίστη για το καλό της Πατρίδος».
Κύριος σκοπός του ήταν να μυήσει τους ελληνόπαιδες στα νάματα της πίστεως. 
«Είναι ο δημιουργός και ανορθωτής της νεότερης Ελλάδος» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια η κα Λίλα Παπαδημητρίου παρουσίασε το ιστορικό Ντοκιμαντέρ της, κάνοντας ένα σχεδίασμα της ζωής, του έργου και του αγώνα που έδωσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, που ήταν πέρα από τα ανθρώπινα.
Το ντοκιμαντέρ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Βάρσου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Υποδομών, Ενέργειας και Εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού κ. Αλέξιος Μακρής, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Σίσσυ Παπασπύρου, η γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολέτα Ποντικάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Μανώλης Κουρμαδιάς, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αγγελική Παπάζογλου, η κ. Μαρία- Χριστίνα Τσιάμα και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση μνήμης τελούσε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.